Nordjysk golfhotel i økonomisk kollaps: Nu er det gået konkurs

Flere års underskud har sendt Golf Hotel Læsø i konkursbehandling

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

ØSTERBY:Selskabet Golf Hotel Læsø A/S er gået konkurs, og det er inklusive et 18 hullers golfanlæg, restaurant, konferencefaciliteter, hotel og ferieboliger.

Dertil kommer fem nyopførte ferieboliger, der er halvvejs færdige, og byggeriet af endnu fem ferieboliger er påbegyndt.

Trods flere år med betydelige underskud har den svenske ejer, Bo Berglin, investeret i en udvidelse og renovering af ferieboligerne for at styrke det økonomiske grundlag. Det seneste underskud 9,6 millioner kroner i 2017/2018, fik imidlertid selskabet til at kollapse.

Det skriver erhvervsmediet Finans.dk efter oplysninger fra advokat Søren Christensen Volder fra Bech-Bruun, der er kurator i konkursboet.

- Selvom ejeren af golfanlægget nu er gået konkurs, lever Læsø Seaside Golfklub i bedste velgående, fortæller Søren Christensen Volder til Finans.dk.

Golfklubben fortsætter

Golfklubben, der er landets tredjestørste, overtog tidligere på året driften af golfanlægget, da Bo Berglin ikke havde overholdt sin forpligtelser i forhold til pleje og vedligeholdelse af banen.

- Golfklubben håber nu, at der kan findes en ny udvikler, som vil gøre projektet omkring ferieboligerne helt eller delvist færdigt. Selve golfanlægget skal der også findes en ny ejer til, men der tror jeg nok, at vi skal finde en løsning på, siger Søren Christensen Volder.

Jan Rulle, bestyrelsesformand i Læsø Seaside Golfklub, bekræfter over for Nordjyske, at golfklubben fortsætter som hidtil.

Selvom restauranten er lukket lige som udlejning af feriehuse, har golfklubben en tinglyst rettighed til at benytte klubhuset og resten af lokalerne, så som omklædningsrum, bad og toiletfaciliteter.

- Men vi mangler en ejer. Det er ingen hemmelighed, at vi har haft et noget vanskeligt forhold til den tidligere ejer. Det håber vi, bliver bedre med en ny ejer, siger Jan Rulle.

Det er golfklubben, der driver og vedligeholder anlægget. Til gengæld kan klubben beholde indtægterne fra banen.

- Vi skal selvfølgelig aflevere et regnskab for at kunne dokumentere, hvad pengene er brugt til.

Interesseret i køb

Hvis det er muligt, vil golfklubben være interesseret i at købe baneanlægget - og kun baneanlægget.

- Alt det med hotel, restaurant og udlejning ligger langt over vores kapacitet. Læsø Seaside Golfklub er en forening, baseret på frivilligt arbejde.

Jan Rulle understreger, at golfklubben og hotellet er to helt forskellige foretagender.

- Folk har tilsyneladende svært ved at adskille Læsø Golf Hotel og Læsø Seaside Golfklub. Golfhotellet er en kommerciel virksomhed, mens golfklubben er en forening lige som øens sportsforeninger, forklarer han.

Opført i 80’erne

Golfbanen på Læsø blev en realitet i slutningen af 1980’erne efter ønske fra en svensk investorgruppe, og det var også planen at åbne en færgerute fra Gøteborg til Læsø.

Bo Berglin købte sig ind i projektet i 1997 og stod bag opførelsen af golfhotellet og ni nye huller på golfanlægget.

Færgeruten blev dog aldrig til noget dengang, og kort efter gik projektet med golfbanen konkurs. Siden overtog en lokal beboer konkursboet og opførte Læsøs første ni golfhuller.