Nyt ansigt i høgereden

Der er gang i svingdøren hos ishockeyklubben

Jonas Wilquin er ikke det nye ansigt i Frederikshavn. Det var han i fjor, men nu forlader den unge back klubben. <i>Foto: Martin Damgård</i>

Jonas Wilquin er ikke det nye ansigt i Frederikshavn. Det var han i fjor, men nu forlader den unge back klubben. Foto: Martin Damgård

FREDERIKSHAVN:Med godt en måned til sæsonstart er der gang i svingdøren hos ishockeyklubben Frederikshavn White Hawks, hvor cheftræner Patrik Wener er ved at sammensætte sin trup.

Og han har netop sikret et nyt ansigt til høgereden i skikkelse af den 28-årige landsmand Jakob Stridsberg.

Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Den rutinerede back, der har skrevet under på en ét-årig kontrakt, har fået sin ishockeyopdragelse i den stærke svenske klub HV 71, som han vandt to svenske ungdomsmesterskaber med. 

Efter fem år i USA har han siden 2019 hovedsageligt spillet i den bedste svenske række, men skal nu for første gang prøve kræfter med en anden liga i Europa.

- Han har et stort potentiale for at udvikle sig til en af top-backerne i Metal Ligaen, da han har alle de værktøjer der skal til. I Frederikshavn kommer vi til at have stor glæde af hans erfaring fra mange sæsoner i Allsvenskan og flere sæsoner i de nordamerikanske ligaer. Han ved, hvad der kræves for at vinde mesterskaber, siger Patrik Wener.

Efter flere snakke med høgenes cheftræner var Jakob Stridsberg overbevist om, at et skifte til dansk ishockey er det rigtige valg.

-Det bliver spændende at være en del af White Hawks, og jeg har kun hørt gode ting om klubben, byen og det at bo i Danmark. Jeg kender ikke så meget til den danske liga, men jeg har snakket med flere, der kender den, og de har alle talt godt om Metal Ligaen, lyder det fra klubbens nye back.

Jakob Stridsberg er med til sæsonens første officielle træning på torsdag, og bliver tildelt trøjenummer 8 i Frederikshavn White Hawks.

Farvel til Wilquin

Nyheden om Jakob Stridsberg kommer dagen efter meddelelsen om, at klubben også har sikret sig den 21-årige finske forward Rasmus Lahnaviik.

Trafikken går imidlertid også den anden vej. Efter blot én sæson i klubben står det klart, at den 23-årige back Jonas Wilquin stopper i White Hawks på trods af, at han skrev en to-årig kontrakt i 2022. 

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.