Støjregler

Retten gav Skagen Bryghus medhold: Slipper for at betale 10.000 kroner

Skagen Bryghus fik medhold i bødesag om musikstøj tilbage i sommeren 2017

Siden politianmeldelsen fra Frederikshavn Kommune har Skagen Bryghus fået hjælp til at holde støjen nede af professionelle støjmålere og installeret et støjdæmpende anlæg. Arkivfoto.

Siden politianmeldelsen fra Frederikshavn Kommune har Skagen Bryghus fået hjælp til at holde støjen nede af professionelle støjmålere og installeret et støjdæmpende anlæg. Arkivfoto.

SKAGEN:Skagen Bryghus skal ikke betale en bøde på 10.000 kroner for at spille for høj musik tilbage i juni 2017.

Det afgjorde Retten i Hjørring 15. april i en såkaldt prøvesag, som startede efter udsendte fra Frederikshavn Kommune havde foretaget sine egne lydmålinger uden at varsle beværtningerne i Skagen 17. juni 2017.

Advokat Jens Stadum er partner i Advokatfirmaet Hjulmand – Kaptain og repræsenterede Skagen Bryghus i sagen, og ifølge ham handlede sagen i bund og grund om hvorvidt Frederikshavn Kommunes målinger var troværdige.

- Frederikshavn Kommune sender en ansat ud for at lave målinger i juni 2017, men det eneste den tæller for er en såkaldt orienterende måling. Den er simpelthen ikke nok til at bruge som grundlag til en bøde, siger advokat Jens Stadum.

Han fortæller også, at hvis målinger skulle kunne bruges som bevis til sådan en bøde, så skulle de være udført af professionelle firmaer, som er godkendt til at lave støjmålinger.

Der findes i øjeblikket 22 godkendte støjlaboratorier, der er godkendt af Miljøstyrelsen til at foretage.

To har allerede betalt

Efter målingerne tilbage i sommeren 2017 anmeldte Frederikshavn Kommune ni restauratører til Nordjyllands Politi.

Fire af de anmeldelser er blevet til færdige anklageskrifter, som er kommet for retten.

I to af sagerne har restauratørerne allerede betalt bøderne. Det drejer sig om Havekroen og Old Irish Pub, som i dag er lukket.

Begge sagerne var egentlig på vej i retten, men i den ene mødte restauratøren bag Old Irish Pub ikke op i retten og var derfor tvunget til at betale bøden.

I den anden sag valgte restauratøren bag Havnekroen kort tid inden retssagen at betale.

Derfor blev retssagen mod Skagen Bryghus den første af sagerne for retten og dermed prøvesagen.

Foldens Hotel er den eneste af de anmeldte, som endnu ikke har været i retten. De er også klienter hos Jens Stadum. Han regner med, at deres sag nu bliver skudt til hjørnet.

Hvad der skal ske med de 20.000 kroner som allerede er betalt, er endnu ikke klart.

NORDJYSKE har forsøgt at få fat i ejeren af Havnekroen Theis Lykke Jørgensen. Han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Det samme gælder Peder Blak, som er medejer af Old Irish Pub Holding A/S.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.