Mand fængslet for at stjæle bil fra kvinde og køre hende ned

Politiet søger vidner til voldsom episode i Frederikshavn

Opdateret med flere detaljer efter grundlovsforhøret fredag:

FREDERIKSHAVN:En 56-årig mand blev fredag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hjørring efter en voldsom episode i Frederikshavn. Han blev varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger for brugstyveri af en bil samt for forsætligt at have påkørt en kvinde.

Det fortæller anklager ved Nordjyllands Politi Thomas Klingenberg.

Politikommissær Peter Skovbak fra Lokalpolitiet i Frederikshavn har flere detaljer om den episode, som siden førte til anholdelse af den 56-årige:

- Det var en episode søndag 27. juni omkring klokken syv om morgenen. Her havde manden en tvist med en 29-årig kvinde på en parkeringsplads på Rimmens Allé om hendes bil. Det endte så med, at han kørte fra stedet i bilen. Så han er sigtet for brugstyveri, og samtidigt er han sigtet for kvalificeret vold, for han påkørte kvinden og kørte over hendes ene ben, så det brækkede, fortæller Peter Skovbak.

Politiet vil gerne høre fra vidner, der måtte have set eller hørt noget. Den pågældende parkeringsplads ligger ved nogle rødstensboligblokke ved Rimmens Allé 100.

- Derfor kan der være nogle, der har set eller hørt noget omkring klokken syv søndag. Enten noget tumult omkring bilen, eller hørt nogle råb eller et skænderi, siger Peter Skovbak.

Oplysninger kan gives til Nordjyllands Politi på telefon 114.

Thomas Klingenberg kan efter grundlovsforhøret fredag fortælle, at den 56-årige og kvinden kendte hinanden i forvejen.

- Han har tidligere fået lov til at låne hendes bil. Men søndag opstod der så en uoverensstemmelse mellem dem, fordi kvinden selv skulle bruge bilen på arbejde, men han ville ikke aflevere nøglerne. Han mente, at han havde fået lov til at bruge bilen, og det førte så til episoden på parkeringspladsen, hvor hun ville have ham ud af bilen. Her kørte han væk og hen over benet på hende. I retten forklarede han, at han hørte et bump, og han stoppede ikke for at hjælpe hende efterfølgende, fortæller anklageren.

Dommeren ved grundlovsforhøret mente, at der begrundet mistanke om, at påkørslen var forsætlig, og derfor blev manden varetægtsfængslet. Den afgørelse kærede han ikke.

Den 56-årige er en mand fra Frederikshavn. Han blev anholdt torsdag på Sjælland, hvor han var på arbejde. I en taske havde han nøglerne til bilen, men bilen var væk. Thomas Klingenberg fortæller, at den anholdte i første omgang ikke ville fortælle, hvor bilen var. Kun at den var et "sikkert" sted. Siden gik han dog til bekendelse og fortalte, at den stod i Frederikshavn, hvor politiet hentede den fredag, så den kunne returneres til den 29-årige kvinde.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.