Skagen-fisker køber ny trawler - og opkalder den efter popstjerne

En trawler har fået ny ejermand og et ikke helt normalt navn

Lady Gaga ligger nu i Skagen Havn. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Lady Gaga ligger nu i Skagen Havn. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

SKAGEN:Skagen-fiskeren, Kim Eggert Nielsen, har købt en ny trawler i Strandby, som fremover skal hjælpe ham med jomfruhummer-fiskeri.

Når en båd skifter ejermand, skifter båden som regel også navn. Det er også tilfældet i denne ombæring, hvor Strandby-skibet FN 461 skifter navn til Lady Gaga, den meget berømte amerikanske sangerinde, der også har en karriere som skuespiller.

Overfor FiskerForum påpeger Kim Eggert Nielsen, at alle altid er velkomne til en lille rundtur ombord på fartøjet.

Fartøjet er i øjeblikket placeret ved Stålkajen i Skagen, hvor den vil ligge, indtil de sidste papirer er gået igennem.

Trawleren er 23,96 meter lang og 5,80 meter bred, og har en samlet tonnage på 146 tons. Og så er der mulighed for både køl og frys, som giver en øget fleksibilitet.

Det er et større fartøj, som Kim nu har fået råderet over, og derfor søger han også mere personel, helt bestemt en erfaren fisker. Han har i forvejen følgeskab af en enkelt lærling.

I løbet af sommeren havde man mulighed for at sejle med fiskekutterne, der stævnede ud fra Strandby og sejlede rundt om Hirsholmene. Dengang hørte deltagerne også om, hvordan jomfruhummer-fiskeri i sin egentlighed fungerer.

Derudover oplyser Kim Eggert Nielsen også til FiskerForum, at han har en “klippefast tro” på, at efterspørgslen på kvalitetsprodukter som jomfruhummere vil fortsætte på trods af økonomiske og samfundsmæssige kriser.

Tidligere på året anbefalede Danmarks Fiskeriforening og jomfruhummerudvalget et mere begrænset fiskeri af jomfruhummere som følge af coronakrisens negative konsekvenser for eksportmarkeder. I midten af juli blev anbefalingerne dog ændret, og et frit jomfruhummerfiskeri var herefter anbefalingen fra selvsamme udvalg.

Jomfruhummerfiskeri er et af de økonomisk vigtigste fiskerier i Danmark, oplyser Verdensnaturfonden på sin hjemmeside.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.