Frederikshavn

Snart skal der hyres på havnen

Der bliver vist interesse fra hele Nordjylland for job hos M.A.R.S

M.A.R.S. får til huse på den nye del af havnen i Frederikshavn. Det er tanken, at den amerikanske ophugningsgigant vil genindvinde 200.000 tons stål årligt.Arkivfoto: Peter Broen

M.A.R.S. får til huse på den nye del af havnen i Frederikshavn. Det er tanken, at den amerikanske ophugningsgigant vil genindvinde 200.000 tons stål årligt.Arkivfoto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Recycling-giganten M.A.R.S. åbner snart sit site på Frederikshavn Havn med en plan om at genindvinde 200.000 tons stål årligt.

Og i den forbindelse modtager Erhvervshus Nord mange henvendelser fra både ledige og beskæftigede i hele Nordjylland, der er interesserede i job hos den amerikanske virksomhed.

Det oplyser Erhvervshus Nord i en pressemeddelelse.

- Der kommer 3-4 konkrete ansøgninger ind til os om ugen, og mange ringer for at spørge ind til M.A.R.S. og deres planer, oplyser erhvervshuset.

- Det er alle typer af kandidater, der henvender sig. Det er for eksempel site manager, teamledere, administrationsmedarbejdere, HQSE-medarbejdere, industrimedarbejdere med flere. Det viser, at der er en stærk interesse for miljø- og genindvindingsområdet, som vi gearer op på i Frederikshavn, supplerer Per Frank Hansen, der er erhvervskonsulent hos Erhvervshus Nord.

Anderledes forhold

M.A.R.S. forventer at genindvinde 200.000 tons stål om året fra offshore platforme og skibe. Men M.A.R.S. kommer ikke til at forestå hovedparten af ansættelserne selv. Overenskomster og ansættelsesforhold er nemlig meget anderledes i Danmark end USA.

- Vi vil gerne gøre tingene rigtigt i Danmark. Der vil være for mange usikkerheder forbundet med det, hvis vi selv starter med at ansætte, da vi ikke er eksperter på dansk ansættelsesret. Derfor vil vi gøre brug af danske og gerne lokale underleverandører, der lever op til de danske arbejdsmarkedsvilkår, herunder at der er styr på overenskomster og så videre, forklarer Iian Higham, project manager hos M.A.R.S.

M.A.R.S. oplyser, at de er glade for den store interesse, men er endnu ikke helt klar til at ansætte. Det 290.000 kvm store site er endnu ikke færdigbygget. Og dernæst skal der opføres velfærdsbygninger, som eksempelvis omklædning og kantine.

De underleverandører, der bliver det egentlige ansættelsessted for en stor andel af den manuelle arbejdsstyrke, er ikke valgt endnu.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst