Syv kvinder og 15 mænd klar for Socialdemokraterne

Socialdemokraterne i Frederikshavn Kommune har 22 kandidater klar til kommunalvalget 21. november

Hans Christensen
Almina Nikontovic, bosætningskonsulent i Frederikshavn Kommune, stiller op for Socialdemokraterne. Arkivfoto: Hans Ravn
Frederikshavn 22. juni 2017 16:22

FREDERIKSHAVN: 22 kandidater. Syv kvinder og 15 mænd.

Sådan ser Socialdemokraternes kandidatliste ud til kommunalvalget 21. november.

Borgmester Birgit Hansen topper selvfølgelig listen, og rækkefølgen på stemmesedlen af de øvrige 21 kandidater er for øjeblikket ude til urafstemning blandt partiets 465 medlemmer i kommunen.

Socialdemokraterne har arbejdet målrettet på at skabe bedre balance mellem kønnene og at sænke gennemsnitsalderen. I den nuværende 14-mands gruppe, er der kun er to kvinder, Birgit Hansen og Irene Hjortshøj, og gennemsnitsalderen er tæt på pensionsalderen.

- Alle medlemmer, der opfylder betingelserne om medlemskab mindst et år før valget, kan stille op, og derudover har vi været ude at prikke nogle oplagte emner på skulderen, siger Danni Nikolajsen, formand for Socialdemokraternes kreds- fællesledelse. Og selv om der stadig er over dobbelt så mange mænd som kvinder på listen, tror formanden på, at kvinderne vil rykke igennem på valgdagen.

- Flere af vores kvindelige kandidater har et rigtig godt bagland, siger Danni Nikolajsen, der sammen med det øvrige valgudvalg også har vægtet geografisk spredning af kandidaterne.

Tousgaard og Bahram stopper

Blot to af de nuværende socialdemokratiske medlemmer af byrådet genopstiller ikke: Jørgen Tousgaard og Bahram Dehghan, og blandt de nye kandidater er kommunens bosætningskonsulent, Almina Nikontovic (38), Tina Nymann (40), der er pædagog og fællestillidsrepræsentant, Yvonne Nordahn (64), der er forhenværende formand for Forsvarets Landsklub HK, produktionsmedarbejder June Menne (53) samt områdeleder Helle Skovgaard Mortensen (56).

På sværdsiden er de nye S-kandidater Karsten Thomsen (60), tillidsmand på Danish Crown, fængselsbetjent Bjarke Dyhr Lynnerup (43), Claus Henrik Nedermark (61), forhenværende sektorformand, samt studerende Lars-Christian Thorvil, der med sine 34 år er yngste kandidat på Socialdemokraternes liste.

Ingen lokal DSU-afdeling

Socialdemokraterne har ingen DSU-afdeling i Frederikshavn Kommune, og det er ifølge Danni Nikolajsen en udfordring i forhold til rekruttering af unge medlemmer og kandidater.

Socialdemokraternes kandidatliste er åben for yderligere kandidater frem til september.

Fællesledelsen kan dispensere fra reglen om mindst ét års medlemskab, hvis de finder grund til det.

Det kan for eksempel være, hvis en kandidat har benyttet sig af Socialdemokraternes kampagne om såkaldt intro-medlemskab, hvor man kontingentfrit kan være prøvemedlem i et år.

Sideordnet opstilling

Urafstemningen handler udelukkende om placeringen på stemmesedlen.

Socialdemokraterne har sideordnet opstilling, så på valgdagen er det alene det personlige stemmetal, der afgør, hvem, der bliver valgt, men med blot 22 kandidat er der 63,63 procent chance for at opnå valg, hvis Socialdemokraterne bare bevarer status quo, 14 mandater i Frederikshavn Byråd.

Fakta

Socialdemokraterne i Frederikshavn Kommune stiller med borgmester Birgit Hansen som spidskandidat til kommunalvalget 21. november.

Bahram Dehghan og Jørgen Tousgaard genopstiller ikke.

De øvrige 21 S-kandidat er Erik Kyed Trolle, Kenneth Bergen, Karl Falden, Irene Hjortshøj, Steen Jensen, Ole Rørbæk Jensen, John Karlsson, Brian Poul Kjær, Jens Hedegaard, Bjarne Kvist, Bjarke Dyhr Lynnerup, June Menne, Helle Skovgaard Mortensen, Claus Nedermark, Almina Nikontovic, Yvonne Nordahn, Tina Nymann, Bent H. Pedersen, Anders Brandt Sørensen, Karsten Thomsen og Lars-Christian Thorvil.

Tema: KV17 FREDERIKSHAVN

Vis flere

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...