Tidligere borgmester: Der mangler visioner

Tidligere borgmester i Frederikshavn Kommune, Lars Møller (V), mener, at den nuværende borgmester mangler visioner om økonomien

Joachim Voss
Lars Møller (V) kritiserer Birgit Hansen (S) for at mangle visioner, når det drejer sig om økonomien.Arkivfoto: Kim Dahl Hansen
Frederikshavn 29. marts 2017 12:09 - Opdateret 29. marts 2017 12:11

FREDERIKSHAVN: Tidligere borgmester, Lars Mejlvang Møller (V), kritiserer borgmester Birgit Hansen (S) for at mangle visioner, når det drejer sig om effektivisering af kommunens økonomi.

Borgmesteren vil ikke kommentere direkte på kritikken.

Borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit Hansen (S) mangler visioner, når det kommer til at effektivisere kommunens økonomi.

Sådan lyder kritikken fra tidligere borgmester, Lars Mejlvang Møller (V), der i dag er 1. viceborgmester og formand for Teknisk Udvalg.

Lars Mejlvang Møller og Venstre savner en borg- mester, der træder i karakter, og efterlyser villighed til at effektivisere driften, så kommunen får mere ud af pengene.

- Borgmesteren mangler visioner. Vi savner, at der er nogle visioner for, hvordan vi kommer videre i Frederikshavn Kommune, og en borgmester der ved, hvilken vej vi skal gå, siger han.

Skal tænke smartere

Lars Mejlvang Møller håber på smartere løsninger fra kommunens side, når det kommer til effektivisering og driftsbesparelser og opfordrer til, at Birgit Hansen med hjælp fra kommunens embedsværk finder nye muligheder for at få mere ud af kommunens penge.

- Vi får hele tiden at vide, at vi ikke har råd. Det er blevet bedre, men det er blevet bedre, fordi vi har lånt penge. Det er ikke blevet bedre, fordi vi får driften tilrettelagt sådan, at vi får flere penge i kassen. For der er kun en måde, det er at bruge mindre, siger Lars Mejlvang Møller.

Han fremhæver, at byrådet tidligere har haft succes med at skabe drifts- besparelser, der har frigivet to-ciftrede millionbeløb årligt gennem store investeringer i nye tiltag. Sådanne tiltag ser han gerne flere af.

- Vi vil gerne tænke smartere, så vi får mere for pengene, siger Lars Mejlvang Møller.

Godt samarbejde med Venstre

Borgmester Birgit Hansen ønsker ikke at "kommentere på eksborgmestres udsagn", men skriver i en SMS:

- Jeg arbejder godt sammen med Venstre og er glad for, at Venstre har stemt for budgetterne de sidste tre år. Vi er sammen om at genoprette økonomien. Og virkeligheden, at der er styr på pengene, taler for sig selv. Nu lever vi, som vi har råd til, og det er en stabil og ansvarlig politik.

På trods af kritikken er Lars Mejlvang Møller, ligesom Birgit Hansen, glad for samarbejdet partierne imellem. Ifølge Lars Mejlvang Møller har de et godt samarbejde og har "sagt til hinanden utallige gange, at den, der sidder i borgmesterstolen, vil den anden bakke op omkring."

Hvad ønsker du at få ud af kritikken?

- Jeg har nævnt den mange gange i byrådet som en venlig opfordring. Når vi nærmer os valget, så bliver vi mere direkte, og så skal vi evaluere på, hvordan det egentlig er gået i den periode. Så bliver vi nødt til at pege på, hvordan vi har oplevet det, siger Lars Mejlvang Møller.

Der er kommunalvalg den 21. november, hvor borgmester Birgit Hansen genopstiller. Jytte Høyrup er Venstres borgmesterkandidat.

Tema: KV17 FREDERIKSHAVN

Vis flere

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...