Tusinder til jobmesse i Arena Nord

Aktive jobsøgende og 60 virksomheder mødtes onsdag i Arena Nord

Carl Chr. Madsenog Bente Poder (foto)
Jobmessen blev afviklet i Arena Nord og der var formentligt flere end 2000 besøgende. Her er det Føtex Frederikshavn, der byder sig til for en - måske - kommende elev.
Frederikshavn 14. marts 2018 16:04

FREDERIKSHAVN: Flere end 1000 jobsøgende var på forhånd inviteret til den store jobmesse i Arena Nord onsdag - men at dømme efter den kolossale tilstrømning havde de fået følgeskab af mindst ligeså mange, som måske var i arbejde, men på jagt efter et andet job.

Og for alle der kom, så og talte med de mange medarbejdere på de 60 stande, er der god grund til optimisme, for virksomhederne har en klar forventning om at skulle oprette nye job i den kommende tid.

Det er en af de bærende årsager til, at de 60 virksomheder havde sat tid af til at deltage i årets Jobmesse.

Carl Chr. Madsenog Bente Poder (foto)
Mange af de 60 stande i Arena Nord oplevede massiv interesse fra deltagerne.

Hele den store hal var udformet et et tag-selv-bord af stande. hvor de ledige og jobsøgende fik sig en uforpligtende snak og lejlighed til at præsentere deres CV.

Formålet er, at så mange som muligt finder hinanden, og var der undervejs behov for at få afklaret spørgsmål, så stod Jobmessens arrangør, Jobcenter Frederikshavn, klar med råd og dåd.

Med gule bånd om halsen kunne man hurtigt indkredse medarbejderne, som så gav den faglige bistand, der hjalp både virksomheder og jobsøgende på vej.

Men selv om der var store køer ved adskillige stande, så fik alle svar på tiltale - og mon ikke, at der gennem dagen blev banet vej for job til flere af de ledige med Jobcentrets medarbejdere som matchfixere.

Ved Landbo Nords stand mødte vi den ledige slagteriarbejder Tawk Ling Thang fra Sæby i dialog med næstformand i Landbo Nord, Torben Farum fra Syvsten.

Carl Chr. Madsenog Bente Poder (foto)
Tawk Ling Thang her i samtale med Landbo Nords næstformand Torben Farum.

Tawk Ling Thang var meget interesseret i at komme endnu tættere på fødekæden end jobbet, han havde haft på slagteriet.

- Bestemt. Det kunne sagtens have min interesse, sagde, Tawk Ling Thang.

Når Landbo Nord er til stede ved en jobmesse, er det for at åbne muligheder for at skaffe ledige hænder i job.

- Vi supplerer med korterevarende aftaler særligt med medarbejdere fra Østeuropa, men der er da en klar fordel i at få nogle længerevarende forløb sat i gang - og så tilmed minimere udgifter til a-kassen, siger Torben Farum.

Carl Chr. Madsenog Bente Poder (foto)
Jobmesse i FrederikshavnFoto: Bente Poder

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...