Våd men flot finale i Landsbyløbet

458 deltagere var med på sidste etape af Landsbyløbet, der gik fra Præstbro til Voerså

Hans Christensen
Landsbyvejret holdt ikke hele vejen.... Foto: Cille Strøm
Præstbro 13. september 2017 11:40 - Opdateret 13. september 2017 17:29

PRÆSTBRO/VOERSÅ: "Landsbyvejr" er én af flere nye gloser, der er opstået undervejs i Landsbyløbets korte historie, der startede tirsdag 23. maj i Hulsig.

Her skinnede solen over de godt 300 deltagere, og det blev den ved med de næste seks tirsdage, hvor der blev afviklet Landsbyløb.

Landsbyvejr...

Men til finalen, tirsdag aften, da landsbytosserne var nået til Præstbro, var det slut med lighedstegn mellem landsbyvejr og solskinsvejr.

Hans Christensen
Britta Andersen (51), Jerslev, løb tirsdag aften sin halvmarathon nr. 100. Her er hun i målområdet sammen med løbeveninderne Lisbeth Jensen, Helle Hornshøj, Susie Rasmussen, Rosemaria Hedegaard og Lise Rynkeby Jensen. Foto: Cille Strøm

Præcis klokken 18.00, da løbetossen over dem alle, Rico Eiersted, havde sendt de sidste af de i alt 458 deltagere afsted, åbnede himlens sluser sig og sendte kraftige efterårsbyger ned over løbere og cyklister, der stred sig gennem landskabet mellem Præstbro og Voerså. Først ad asfalterede veje i to spor, men snart gennem markveje, to hjulspor ind i skoven og herefter ad smalle skovstier, inden de frygtløse deltagere igen kom ud på Østkystvejen og ned mod målområdet på kro-grunden i Voerså.

Hans Christensen
Makkerparret bag Landsbyløbet, Mette Hardam og Rico Eiersted, kunne glæde sig over en flot finale med rekorddeltagelse. Foto: Cille Strøm

Her stod en større modtagelseskomité klar med forfriskninger, varm kaffe og varme pølser samt levende musik i teltet, hvor der blev krammet og uddelt erfaringer og medaljer. Ren råhygge sådan en regnfuldt tirsdag midt i september.

Langvejsfra

- Folk er kommet langvejsfra for at være med. Vi har et ægtepar, der er kørt fra Galten. Vi har løbere fra Jammerbugt Kommune og så selvfølgelig alle vores egne. Det har været en stor succes, fortæller Mette Hardam (V), formand for Distriktsudvalget, der står som arrangør af de otte etaper, der har ført deltagerne igennem kommunens landsbyer fra Hulsig i nord til Voerså i syd.

Hans Christensen
77-årige Willy Jochumsen fra Frederikshavn er still going strong og har været med i alle otte Landsbyløb. Foto: Cille Strøm

Én af forklaringerne er givetvis, at landsbyløbet er for alle. Her er plads til MTB-ryttere med såvel stram som slap kæde. Konkurrencedeltagere, der går op i, hvem der kommer først i mål, og hyggemotionister, der tager den helt roligt. Børn og voksne. Flere generationer i flok.

Og så har foreningerne rundt omkring i landsbyerne udvist stor kreativitet og opbakning undervejs.

Omkring 70 løbere har været med samtlige otte tirsdage, og de fik alle en speciel præmie i form af en landsbyoptimist-figur til amagerhylden.

Du kan klikke dig igennem alle billederne øverst i artiklen.

Hans Christensen
Mathilde Hardam og Ida Nørgaard løb begge 21 km, fra Præstbro til Voerså. Foto: Cille Strøm

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...