Venstre efterlyser flere idéer fra rådhuset

Borgmesteren bør trække på sit apparat af kapaciteter på rådhuset, siger Ventres borgmesterkandidat, Jytte Høyrup

Hans Christensen
- Som fuldtidspolitiker er en borgmester dækket ind med store kapaciteter, der kan bidrage med kreativitet og nye idéer, der kan skabe udvikling og øget velfærd. Det er nødvendigt at investere for at opnå et rationale, siger Jytte Høyrup (V). Arkivfoto: Henrik Louis
Frederikshavn 20. april 2017 18:14

FREDERIKSHAVN: Som eneste fuldtidsansatte politiker i byrådet har borgmesteren et apparat af embedsmænd på rådhuset at trække på, som kan bidrage med at udvikle idéer til, hvordan kommunen øger beskæftigelsen. Den mulighed bør borgmesteren bruge offensivt.

Det siger Venstres bud på en borgmester i Frederikshavn Kommune, Jytte Høyrup, i en kommentar til debatten om den tidligere borgmester Lars Møllers kritik af manglende visioner fra borgmesterkontoret.

Kigger fremad

Jytte Høyrup understreger, at hendes ærinde ikke er at kritisere af Birgit Hansen men snarere at give sit bud på, hvad Venstre vil.

- Jeg er ikke en del af fortiden med byggekredit og hvad de ellers diskuterer. Jeg kigger fremad, og jeg går ind for samarbejde om udvikling af kommunen. Min pointe er, at vi skal gøre endnu mere for at støtte initiativer og iværksættere, der kan generere beskæftigelse og arbejdspladser i Frederikshavn Kommune.

- Beskæftigelsen er det, der skal betale velfærden. Vores skoler og daginstitutioner er trængte og tåler ikke flere nedskæringer eller reformer efter flere års udhuling. Den eneste vej frem er at vi skaber nye arbejdspladser, og der mener jeg, at der sidder kapaciteter på rådhuset, som kan bidrage med analyser og kreativitet til at få mere gang i hjulene, siger Jytte Høyrup.

Mangler opgaver lokalt

Hun henviser til, at "lokale entreprenører søger arbejde uden for kommunen, fordi initiativerne udebliver i Frederikshavn Kommune".

- Der er ikke opgaver nok i Frederikshavn Kommune til, at de kan holde deres ansatte beskæftiget, siger Jytte Høyrup.

Borgmester Birgit Hansen henviste i interviewet i NORDJYSKE tirsdag til 2019, hvor kommunens indtægter ser ud til at stige, men det er for defensivt en tilgang, mener Jytte Høyrup.

- Venstre havde 17 forslag med til budgetforhandlingerne. Forslag til hvad vi kunne gøre her og nu, men det var der ikke luft til, lød svaret. Vi fik ansat en medarbejder mere til byggesagsbehandling, så det kan gøres hurtigere. Det er positivt, men vi kunne gøre meget mere, siger Jytte Høyrup.

Tema: KV17 FREDERIKSHAVN

Vis flere

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...