Venstre-spids takker nej til borgmesterduel

Venstres Jytte Høyrup vil ikke deltage i borgmesterduel med Birgit Hansen om skolepolitik

Hans Christensen
- Venstre deltager i vælgermøder som et team og stiller med den mest kompetente i de enkelte sager, siger Jytte Høyrup.Arkivfoto: Henrik Louis
Frederikshavn 21. juni 2017 10:02 - Opdateret 21. juni 2017 10:45

FREDERIKSHAVN: Der bliver intet borgmestertopmøde om skolepolitikken i Frederikshavn Kommune som optakt til kommunalvalget 21. november.

Lærerkreds Nord har ønsket at sætte skolepolitik på dagsordenen under overskriften "Er der forskel på rød og blå skolepolitik?".

I den forbindelse har Lærerkredsen inviteret de nuværende borgmestre i Frederikshavn og Hjørring, Birgit Hansen (S) og Arne Boelt (S), til borgmestertopmøder med henholdsvis Jytte Høyrup (V) og Henrik Jørgensen (V), men Jytte Høyrup ønsker ikke at deltage.

- Ikke den mest kompetente

- Venstre i Frederikshavn Kommune deltager i valgkampen som et hold, og når det gælder skolepolitik, er jeg ikke den mest kompetente i vores gruppe. Derfor tilbød vi at stille med et af vores medlemmer af børne- og ungdomsudvalget, men det ønskede lærerkredsen ikke, siger Jytte Høyrup.

Hun har modtaget flere invitationer til vælgermøder og borgmesterdueller, men siger, at Venstre vil tage stilling fra gang til gang og vurdere, hvem de stiller med.

Pia Karlsen deltager i Skagen

- Det er ikke sikkert, at det altid er mig, der bør være der. Når Ældrerådet i Skagen holder vælgermøde, sender vi Pia (Karlsen, red.), der sidder i socialudvalget. Er det større paneler med en bred vifte af emner, der skal debatteres, kan det sagtens være mig, men specifikt på skoleområdet skal det ikke være mig. Jeg kender ikke detaljerne og hele forhistorien med Bæredygtigt Børneområde, da jeg ikke har siddet med det område. Jeg ved, at jeg ikke er den i vores gruppe, der kan svare bedst i den sammenhæng, siger Jytte Høyrup.

Jytte Høyrup har i august aftalt et møde med Lærerkreds Nord, hvor også Venstres medlemmer af B&U deltager. Borgmestertopmødet i Hjørring finder sted mandag 28. august på Vendsyssel Teater, og Lærerkreds Nord vil desuden invitere til vælgermøder i både Frederikshavn og Hjørring i uge 44 og 45, hvor skolernes struktur, økonomi og indhold samt andre skolepolitiske udfordringer kommer på dagsordenen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...