Venstre vil oprette et nyt udvalg til bosætning

Bosætning skal prioriteres endnu højere, siger Venstres Jytte Høyrup

Hans Christensen
- Bosætning skal endnu højere op på den politiske dagsorden, siger Venstres borgmesterkandidat Jytte Høyrup. Arkivfoto: Henrik Louis
Frederikshavn 2. september 2017 14:36 - Opdateret 2. september 2017 16:01

FREDERIKSHAVN: Venstre i Frederikshavn Kommune vil sætte endnu mere fokus på bosætningspolitikken, og det skal ske ved at oprette et nyt politisk udvalg med fokus på bosætning.

Det fremgår af Venstres valgprogram.

- Det er fint, at vi har bosætnings- og tiltrækningskonsulenter, men vi mener, der skal endnu mere til for at sikre, at vi har den rette arbejdskraft og at vi kan få folk til at flytte til kommunen, siger Jytte Høyrup, Venstres bud på en ny borgmester i Frederikshavn Kommune.

Færre medlemmer og udvalg

Der er ellers lagt op til et slankere byråd med færre medlemmer og udvalg efter nytår.

Byrådet går fra de nuværende 31 til 29 medlemmer, og flere partier har talt for færre politiske udvalg og foreslået, at sundheds- og socialudvalgene slås sammen og at teknisk udvalg og plan- og miljøudvalgene gør ligeså.

- Det bakker vi op om, men vi synes, der er brug for mere politisk fokus på kommunens bosætning, og det vil vi styrke med et nyt udvalg eller ved at lægge det specifikt ind i et af de eksisterende udvalg. Om det skal være et selvstændigt udvalg, eller en del af for eksempel teknisk udvalg, er ikke afgørende, siger Jytte Høyrup.

Ny erhvervspolitik

Venstre vil også have kommunens erhvervspolitik fornyet.

- Der er mange af vores virksomheder, som ikke kommer ind under kommunens fire vækstspor, det maritime, fødevarer, oplevelser og energi. Roblon, Skiold og Nordmark for eksempel, og så forsvinder fokus lidt fra deres områder. Det er erhvervslivet, der skaber væksten, ikke kommunen, siger Jytte Høyrup.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...