Frederikshavnere går på Jesus-Trail

Bangsbostrand og Abildgård arrangerer tur

Vandreturen giver både historiske og smukke naturoplevelser.

Vandreturen giver både historiske og smukke naturoplevelser.

FREDERIKSHAVN:Lørdag den 29. marts - til 7. april - drager 23 deltagere fra Abildgaard sogn og Bangsbostrand sogn på en fælles studietur til Galilæa, hvor de i en uges tid skal vandre ad den såkaldte Jesus-Trail.

Det er en forholdsvis nyetableret vandresti i Jesu fodspor fra Nazareth over Kana til Kapernaum ved Geneserat sø. Det bliver i alt 70 kilometers vandring i det galilæiske forår.

At gå i Jesu fodspor skal naturligvis ikke forstås alt for bogstaveligt. Jesus og hans disciple gik sandsynligvis ad de af romerne anlagte veje, som der i dag kun findes sporadiske rester af, men Jesus-Trail er anlagt af et par amerikanere i samarbejde med nogle israelske arabere i Nazareth, bl.a. i et forsøg på at forøge turistindtægterne i de områder af Israel, hvor der bor mange arabere.

- I stedet for at tage med bus rundt i Galilæa, vandrer vi - og får oplevelser for alle fem sanser, forklarer sognepræst Viggo Ernst Thomsen.

- Vi vandrer fra landsby til landsby, gennem forrevne landskab, ser minder fra flere historiske tidsaldre og får mulighed for at udforske nogle af de vigtigste bibelske steder. Vi møder lokalbefolkningen og får på den måde indblik i den rige kultur, som er i området, Desuden kan vi fryde os over den flora og fauna, landet har at byde på.

Deltagerne kommer til at opleve den hellige historie, når de kommer til vigtige religiøse steder.

- Man oplever også en tilfredshed, når man hver aften kommer frem til dagens mål og nyder et velfortjent måltid sammen med de andre deltagere, slutter Viggo Ernst Thomsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden