Frederikshavns erhvervsfolk samler ind til julehjælp

Seks fremtrædende har en time til at samle så mange penge ind som muligt

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:I dag mødes seks fremtrædende lokale erhvervsfolk på Hotel Jutlandia i Frederikshavn med et mål for øje. De skal gennem bekendte og forretningsforbindelser få samlet flest muligt penge ind på en time, så flest muligt lokale enlige forsørgere på kontakthjælp kan holde jul med deres børn.

Erhvervsmanden Karl Erik Slynge, der er direktør for den lokalkendte entreprenørvirksomhed Trigon, har aldrig selv prøvet at undvære julen. Men alligevel mener han godt, at han kan sætte sig ind i, hvordan det må være at være i den situation.

- Selvom det er nogle år siden, kan jeg jo godt huske, hvordan det var at være fattig studerende, hvor man skulle vende hver femøre og ikke havde råd til noget. Og der var man jo et gladt barn, hvis der kom en bette julepakke hjemmefra ens forældre med lidt godt op til jul, husker Karl Erik Slynge.

Det tog ham derfor ikke langt tid at sige ja tak, da Erik Sørensen, byens forhenværende borgmester og nuværende formand for Dansk Folkehjælp lokalafdeling i Frederikshavn, spurgte ham, om han ville deltage i et erhvervspanel til fordel for den lokale julehjælpsindsamling.

I en god sags tjeneste

- Vi har sådan en travl hverdag, og vi har sådan en travl jul. Det går så hektisk. Derfor synes jeg, at det kunne være skønt at stoppe op midt på ugen og så gøre en god gerning ved at samle ind til nogle af dem, der har det svært. Dem, vi ikke når at få tænkt på hverdagen. Og så kan man sidde med en god samvittighed og glæde, når vi selv holder jul, og tænke på, at man har været med til at gøre en forskel her i vores lille samfund, siger Karl Erik Slynge.

Han har derfor allerede planlagt at ringe så mange af sine erhvervsforbindelser op som muligt mellem klokken 13.00 til 14.00, hvor der er sat tid af til at samle ind, og han håber på at kunne lokke lidt ud af alle dem, som han ringer til.

- Jeg ved ikke, hvor mange, jeg kan nå at ringe til på en times tid, men jeg tror, at det er mange. Og jeg skal nok få vredet noget ud af dem alle sammen. Jeg tør ikke sige, om det er hundrede kroner eller femhundrede kroner, men vi skal nok få vredet noget ud af dem, siger han med sit nordjyske lune og tilføjer:

- Vi må lægge lidt ekstra pres på dem i denne her gode sags tjeneste.

En ny indsamlingsmetode

Det er første gang, at Dansk Folkehjælps lokalafdeling i Frederikshavn prøver sig af med at samle ind gennem et erhvervspanel. Men både formand, Erik Sørensen, og kasserer, Henning Olesen, har stor tiltro til, at det nye initiativ er vejen frem.

- Jeg tror, at fremtidens indsamlinger skal nytænkes. For jeg tror, at raslebøssernes tid er ved at rinde ud. Vi kan også se det ved, at det bliver sværere og sværere at få frivillige nok til at samle ind. Og det tror jeg måske kan handle om, at det i dag opfattes lidt som at tage ud og tigge, hvilket jo er uvant for de fleste. Men erhvervspanelet, det kan der være en fremtid i, som jeg ser det, siger Erik Sørensen.

Det begrunder han blandt andet i, at erhvervsfolkene i forbindelse med erhvervspanelet bruger deres eget netværk og derfor på forhånd ved, om dem, de ringer til, vil være positivt indstillede over for at yde eller ej.

I silende regn uden resultat

Henning Olesen mener stadigvæk, at indsamlingsbøsserne kan gøre gavn ved at stå ved julemarkeder og i butikker, men heller ikke han tror længere på, at det med at gå fra dør til dør med og samle ind, er den bedste måde at samle ind til julehjælpen på.

Sidste år stod han to timer i silende regn i Frederikshavns gågader med en indsamlingsbøsse, mens folk på gaden passerede forbi.

- Der var ingen, der stoppede op for at give en skilling. Og det forstår jeg egentligt godt. Så den tid, tror jeg, er ved at være passé, siger Henning Olesen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.