Fredslyset i Hirtshals

Spejderne gik i front

Kirkens alterlys tændes af spejdere med lys fra fredslysflammen.Privatfoto

Kirkens alterlys tændes af spejdere med lys fra fredslysflammen.Privatfoto

HIRTSHALS:Forleden havde Sct. Georgs Gildet arrangeret julefest for alle spejderne i Hirtshals.

Man indledte med Fredslysgudstjeneste i Emmersbæk Kirke, og gik efterfølgende i optog med levende lys til Spejderhuset. Der var mødt godt 100 spejdere fra henholdsvis KFUM Spejderne og De grønne Pigespejdere og forældre og bedsteforældre.

Tilbage i Spejderhuset var der dækket julebord med æbleskiver. Der blev sunget mange julesange, ledsaget af harmonikamusik. Spejderne optrådte med sangnumre, og der var lotteri, så nogle spejdere var så heldige at få en lille gevinst med hjem. Alt høstede stort bifald.

Fredslysets spredtes fredag 23. november over det ganske land. Det er Sct. Georgs Gilderne i Danmark, der for 17. gang lader en flamme sprede sig, som et lys og symbol på fællesskab, forståelse, fred og venskab. Flammen blev oprindelig tændt ved den evige flamme i fødselsgrotten i Betlehem. I Danmark opbevares den gennem hele året i Skt. Laurentii Kirke i Roskilde, hvorfra den bringes med tog over hele landet. Folk fra Sct. Georgs Gildet i Hirtshals bringer den videre til kirker, spejdere og andre, der måtte ønske at modtage Fredslyset fra Betlehem.

1. søndag i advent blev flammen stemningsfuldt taget i brug i Hirtshals og Emmersbæk kirker ved medvirken af KFUM-spejderne, der tændte kirkens 1. adventslys med flammen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.