Fredslyset kommer med toget

Senere er der andagt i kirken

FREDERIKSHAVN:Onsdag den 27. november sendes årets Fredslys fra Roskilde med DSB ud til hele Danmark. Sct. Georgsgildet i Frederikshavn sender en stafet til Aarhus, hvor et medlem af Sct. Georgsgildet i Frederikshavn, Erling Kristjansen får overrakt Fredslys-flammen.

Flammen bliver derefter med toget transporteret til Frederikshavn. Undervejs vil der på alle DSB-stationer mellem Aarhus og Frederikshavn stå medlemmer af Sct. Georgsgilder for at modtage Fredslysflammen. Det er 18. gang, at Fredlyset bliver sendt ud fra forskellige destinationer rundt i en stor del af verden.

Frederikshavn Kirke modtager Fredslyset onsdag aften d. 27. november kl. 19, hvor spejdere i Frederikshavn overrækker flammen til kirken.

I forbindelse med overrækkelsen vil der blive afholdt en andagt ved sognepræst Bodil Bolding. I øvrigt medvirker unge musikere fra Frederikshavn kommunale Musikskole samt Frederikshavn Bykor i arrangementet.

Efter andagten vil alle interesserede kunne få tændt deres eget Fredslys og bringe det med hjem og/eller give ilden videre til foreninger, organisationer eller venner og familie. Derfor opfordres man til at medbringe en flagermuslygte eller lignende. Der kan købes kirkegårdslygte på stedet. Man er naturligvis også velkommen til blot at møde op om tanken bag Fredslyset.

Fredslyset blev oprindeligt tændt i fødselsgrotten i Betlehem, ved den flamme, som altid brænder. Udbredelsen af Fredslyset går fra Wien over Frankrig, England, Skotland og til Irland. Fra Wien også gennem Tyskland, hvor det forgrener sig nordpå til Skandinavien og østpå rundt i det meste af Østeuropa.

I Danmark videregives Fredslyset uden nogen form for politisk, religiøs eller anden bagtanke, og som en gave hvor budskabet er fred på Jorden, et lys for fællesskab, fred, venskab og tolerance, et lys for nødlidende og ensomme - en gave til dig, så du kan tænde et lys til glæde for andre.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: Mia virkede som en sød og flot pige
Luk