Fremadstormende kvindeband: Vi kæmper mod pop-fordomme

De fire kvinder i Ida Red insisterer på at lave popmusik, selv om der følger nogle fordomme med.

Popbandet Ida Red består af (fra venstre) Greta, Alexandra, Nanna E og Nanna B. Foto: Free/Tue Blichfeldt

Popbandet Ida Red består af (fra venstre) Greta, Alexandra, Nanna E og Nanna B. Foto: Free/Tue Blichfeldt

Fire unge kvinder, der repræsenterer hver deres landsdel, udgør tilsammen popbandet Ida Red. De er på en fælles mission om at lave popmusik, selv om det ikke altid er lige let, når man kæmper mod andres fordomme.

Fredag den 26. januar udgiver de debutsinglen "Oh Girl", og de råber højt om, at kvindebands og popmusik sagtens kan være smækfyldt med integritet.

Mød Nanna Bottos, Alexandra Kleo Christensen, Greta Geshenk og Nanna Elizabeth Hovgaard, og lær dem bedre at kende her:

Hvem er I?

- Vi er et girlband i den forstand, at vi er fire sangere, som alle sammen synger. Forskellen fra bands som Spice Girls til os er, at vi alle sammen er sangskrivere, spiller instrumenter og producerer. Vi er et kunstnerkollektiv, og vi spiller popmusik med kant. Vi er også meget forskellige. Greta kommer fra Tyskland, Alexandra kommer fra København, Nanna E kommer fra Aalborg, og jeg kommer fra Sydfyn, siger Nanna B.

- Nanna B har en soulbaggrund og er meget spontan. Hun er altid klar, uanset om det er på at tage i byen eller ud at rejse. Hun er ikke er bange for noget, siger Nanna E.

- Alexandra er mere fra en indie- og rock-baggrund, en følsom bohemetype. Greta er den excentriske, 80'er-agtige, nørdede drømmer, hun er totalt artistisk. Nanna E kommer fra en country-folk-baggrund, har spillet meget guitar og været en singer-songwriter i traditionel forstand. Hun er også vores feministiske holdepunkt, forklarer Nanna B.

Hvad skal man kende jer for?

- Vores gode sange, hvor man får lyst til at danse og ringe til sin bedste veninde. Vi håber at blive et band, hvor folk kan spejle sig i vores forskelligheder, siger Nanna E.

- Vi har fundet vores lyd med singlen "Oh Girl", og vores budskab handler om fællesskab, at alle er velkomne og inviteret til at danse med os, siger Nanna B.

Hvad drømmer I om?

- Vi drømmer om at høste det, vi har kæmpet for i så mange år. Vi har skrevet rigtig mange sange, og de skal ud nu, siger Nanna E.

- Og inspirere en masse andre med den musik, vi laver, tilføjer Greta.

Hvordan skiller I jer ud?

- Det er klart, at det har noget blikfang, at vi er fire kvinder, fordi det desværre ikke er så normalt. Uanset om det er vores intention eller ej. Den stærke kvindelighed betyder noget, men vi har ikke skabt vores band, fordi vi ville lave et kvindeband. Det er helt tilfældigt. Vi kunne lige så godt være mænd, siger Nanna B.

- Det er noget, man bliver konfronteret med, når man er et pop-act og er fire kvinder. Men det har aldrig været for at slå i bordet. "Oh Girl" (bandets debutsingle, red.) er en hyldest til venskab. Og så skriver vi faktisk ofte om hinanden og hinandens liv, fortæller Alexandra og fortsætter:

- Vi insisterer på, at popmusik kan have mange lag, og man kan have megameget integritet. Og at det ikke er en producer, der bare svinger tryllestaven. Vi vil gerne vise, at man kan være popartist med integritet. Der er mange fordomme - også over for kvinder.

- Vi kommer alle sammen fra forskellige miljøer, og der kan være meget skam forbundet med popmusik. Også i Danmark. Vi vil gerne bryde med alt den skam. Vi har alle sammen en kæmpe kærlighed til pop, siger Greta.

- Vi sætter en rigtig stor ære i at lave pop, frem for at det skulle være mindre kunstnerisk. For at skrive musik, som den brede folkeskare kan lide, er virkelig noget af det sværeste, forklarer Nanna E.

Hvornår har I sidst været på dybt vand?

- Det er vi lige nu. Vi skal spille en kæmpe showcase om lidt, det er den første, og det er så spændende. Vi har været meget hemmelige i en kælder, og nu kommer vi ud i dagslyset, siger Greta.

- Det kan man godt miste sig selv i, og der skal vi bare holde fast i, at det handler om musikken, det er ikke, hvilke blade der skriver om os, eller hvilke mennesker der synes, vi er gode. Så vi skal ikke bare gøre det for andres skyld, siger Nanna E.

Hvem vil I gerne lære noget af?

- Sangskriveren Max Martin! Vi er også meget inspirerede af andre powerkvinder. For eksempel Soleima, Dua Lipa og Mø. De er rigtig meget sig selv og laver popmusik, men med et stort personligt twist, siger Greta.

- De er så modige og ligeglade med, hvad andre synes. Det kan faktisk være svært at være modig, men jo flere der tør, jo modigere bliver vi alle sammen, siger Nanna E.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.