Fremmødte i Fælledparken: Hvad havde de regnet med?

Der var ikke megen sympati i fælledparken til de fremmødte politikere, der blev buh'et af scenen på 1. maj.

Fremmødte i Fælledparken: Hvad havde de regnet med?

Foran den store scene i Fælledparken, var en del af de røde 1. maj-faner skiftet ud med sorte, da Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), holdt sin tale på arbejdernes internationale kampdag.

- Det ser godt ud, lød det fra overborgmesteren.

Frank Jensen havde svært ved at overdøve tilråbene fra de mange utilfredse fremmødte.

"Socialdemokrati, klasseforræderi", var alt, man kunne høre foran scenen.

Tilråbene forsatte, da SF-formand, Annette Vilhelmsen, efterfølgende indtog talerstolen, og begge politikere måtte forlade scenen badet i buh-råb fra de mange utilfredse fremmødte.

- Jeg er her i dag for at gøre regeringen det helt klart, at den intet har at byde på. Den maler sig rød, men er i virkeligheden blå, siger 30-årige Micky Olsen, der havde meldt sig under de sorte faner på de allerforreste rækker.

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, der fik en noget mere værdig modtagelse og blev klappet på scenen, indledte sin tale med en opsang til de tilråbende unge.

- Det er ikke fair at møde regeringen med buh-råb og fratage dem muligheden for at komme til orde, lød det fra talerstolen.

Den opsang havde Micky Olsen dog ikke meget tilovers for.

- Hvad havde hun regnet med, spørger han.

Også 54-årige Frank Hansen, der er jobsøgende, undrer sig over kritikken fra Enhedslistens formand.

- Det er ikke i orden. De (Frank Jensen og Annette Vilhelmsen, red.) kan ikke forvente at komme til orde. Det gjorde lærerne jo heller ikke, siger Frank Hansen med henvisning til den netop overståede lærerkonflikt.

Den pensionerede 67-årige Peter Andersen Harild, der har været med til 1. maj siden 1968, forstår godt frustrationen fra de tilråbende unge.

- Vi har en regering, der har svigtet alle sine idealer. Det er dybt, dybt sørgeligt, siger han.

- Jeg kan godt forstå, der er den frustration. Og regeringen skal klart have at vide, at de er upopulære. For det er jo ikke bare flokken oppe foran scenen. Jeg tror, det er en generel holdning her i Fælledparken, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.