Danmark

Fremtidens lægebesøg bliver online

Måske er den tid, hvor man skulle møde op hos lægen for at få øjendråber eller creme til eksem, snart forbi.

Fremtidens lægebesøg bliver online

Fremtidens lægebesøg er kun et par museklik væk. Sådan lyder i hvert fald visionen bag et nyt projekt, der skal undersøge mulighederne for at supplere besøget hos den praktiserende læge med videokonsultationer.

Øjensygdomme, udslæt og insektbid er oplagte problemer, som lægen lige så godt kan se på en skærm, uden at patienten behøver ulejlige sig hen til konsultationen, mener idémanden bag projektet videodoktor.dk, speciallæge i almen medicin Imran Rashid.

Men også mere komplicerede sygdomme vil, med teknologiens hjælp, kunne undersøges ved hjælp af webcam, et lille kamera der er koblet til computeren.

- Ved nogle ting er den personlige kontakt helt afgørende for at kunne stille den rigtige diagnose, men rigtig tit vil videokommunikation faktisk egne sig bedre, siger Imran Rashid.

For eksempel vil folk, der bor langt fra lægen, få bedre muligheder for at få den rigtige diagnose, og man vil ikke behøve afbryde en arbejdsdag for at gå til lægen med småting, forudser Imran Rashid.

Imran Rashid understreger, at videokonsultationer ikke kræver, at patienterne investerer stort i nyt udstyr.

- Vi ved, at 80 procent af den danske befolkning har en computer, og du kan næsten ikke købe en bærbar computer eller en telefon i dag, uden at der sidder et webcam i. Teknologien er ved at nå derhen, hvor et webcam er allemandseje.

Region Hovedstaden er positivt indstillet over for videokonsultationer. Men stabsdirektør Else Hjortsø tror ikke, at teknologien vil kunne give besparelser.

- Jeg tror, at det vil blive ligesom en almindelig konsultation. Så det bliver en anden mulighed, der betyder, at nogle patienter kan få en konsultation uden at komme op til lægen, siger hun.

- Det er der patienter, der vil have stor glæde af det, for eksempel patienter, der er dårligt gående og har svært ved at komme ud af deres bolig, tilføjer hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.