Udland

Fremtrædende syrisk oppositionsleder trækker sig

Moaz al-Khatib, der er fremtrædende medlem af syrisk koalition, siger, at rød linje er nået, og han går.

Fremtrædende syrisk oppositionsleder trækker sig

Lederen af oppositionsbevægelsen, Den Syriske Nationalkoalition, Moaz al-Khatib, trækker sig fra sin post, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg have lovet det storslåede syriske folk og lovet Gud, at jeg ville træde tilbage, hvis sagerne nåede en rød linje, skriver Khatib på Facebook.

Hans melding er bekræftet af en talsmand for bevægelsen.

Han angiver ikke nogen helt konkret årsag til, at han går af lige nu.

- Nu fuldbyrder jeg mit løfte og meddeler min fratræden fra Den Nationale Koalition for at være i stand til at arbejde med frihed, som ikke tilgængelig inden for officielle institutioner, fortæller han.

Den Syriske Nationalkoalition er anerkendt af en række lande som den legitime repræsentant for det syriske folk.

Al-Khatibs overraskende tilbagetræden kommer blot kort tid efter, at oppositionsgruppen valgte Ghassan Hitto som oprørernes første premierminister. Det skete i den tyrkiske by Istanbul.

Opstanden mod den syriske præsident, Bashar al-Assad begyndte for omkring to år siden og udviklede sig siden til en blodig borgerkrig, som ifølge FN har kostet mere end 70.000 mennesker livet.

- I to år er vi blevet slagtet af et hidtil uset brutalt regime, mens verden har kigget på, lyder det fra Moaz al-Khatib, som fortsætter:

- Ødelæggelsen af Syriens infrastruktur, indespærringen af titusindvis af mennesker, hundrede af tusinde mennesker der er tvunget på flugt og mange andre lidelseshistorier har ikke været nok for det internationale samfund til at lade os forsvare os selv.

Så sent som fredag eftermiddag slog den danske udenrigsminister, Villy Søvndal, fast, at EU ikke vil kaste sig ud i at forsyne oprørerne med våben.

Det skete under møder med hans EU-udenrigsministerkolleger i Dublin

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.