Frie skoler: Vi skal ikke kopiere folkeskolen

Formand for Dansk Friskoleforening ser frem til øgede bevillinger. Lærerformand frygter dog elevtilstrømning.

Frie skoler: Vi skal ikke kopiere folkeskolen

De frie grundskoler tager positivt mod regeringens udspil til fremtidens folkeskolen, som blandt andet indeholder et forslag om, at eleverne i de ældste klasse skal være i skole i op til 37 timer om ugen.

Forslaget omfatter ikke de frie skoler, og eleverne på disse skoler skal som udgangspunkt ikke regne med, at de får en skoledag, der ligner den, deres jævnaldrende i folkeskolen får.

- Det er klart, at så snart der kommer noget nyt på folkeskoleområdet, så skal vi også forholde os til, hvad der sker. Derfor skal skolerne selvfølgelig tænke det ind.

- Men vi skal ikke kopiere folkeskolen. Vi skal derimod tilpasse vores hverdag, så vi kan stå mål med det. Friskolernes opgave er netop at have en anden tilgang, siger Ebbe Lilliendal, landsformand for Dansk Friskoleforening.

I udspillet fra regeringen fremgår det, at man vil sikre, at tilskuddene til de frie skoler tilpasses, så der bliver mulighed for at øge kvaliteten af undervisningen. Det glæder Ebbe Lilliendal.

- Jeg læser det som om, at vi kommer til at få flere penge, så vi kan matche det tilbud, som folkeskolen kan give eleverne, siger han.

Uffe Rostrup, formand for Frie Skolers Lærerforening, ser ligeledes positive elementer i reformen, men er også skeptisk over forslaget.

Han frygter, at nogle elever i fremtiden vil vælge en privatskole for at undgå en lang skoledag på den kommunale skole.

- Der er mange elever i de store klasser, der ikke synes, det er sjovt at gå i skole. Jeg tror ikke, at de vil synes, at det er endnu sjovere at gå 37 timer i skole.

- For dem, der falder igennem, vil det være et nederlag. De vil ikke engang kunne magte at honorere kravet om at gå så lang tid i skole, siger Uffe Rostrup.

Elever op til 3. klasse skal ifølge forslaget fra regeringen være i skole 30 timer om ugen, de mellemste fra 4. til 6. klasse skal bruge 35 timer på skolen, mens eleverne fra 7. klasse skal have 37 skoletimer om ugen.

Dermed vil en normal skoledag slutte klokken 14 for de mindste elever, klokken 15 for de mellemste elever og klokken 15.30 for de ældste elever.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.