Aalborg

Frifundet i misbrugssag - nu vil han have erstatning

En mand vil have erstatning for at have siddet varetægtsfængslet i en sag, som han fredag blev frikendt i

Arkivfoto: Michael Bygballe

Arkivfoto: Michael Bygballe

AALBORG:En mand fra Fyn blev fredag pure frikendt i Retten i Aalborg, hvor han var tiltalt for seksuelt at have misbrugt en mindreårig dreng under tvang. Nu kan Nordjyllands Politi se frem til et erstatningskrav, fordi manden har siddet varetægtsfængslet i seks måneder.

Det fortæller manden forsvarer, Rasmus Amandusson, der er meget tilfreds med dommen.

- I denne sag er tvivlen kommet den tiltalte til gode, som jeg også mener, er det helt rigtige, siger Rasmus Amandusson.

Påstand mod påstand

Forsvarsadvokaten fortæller, at sagen mod hans klient var påstand mod påstand, og at manden blev varetægtsfængslet på baggrund af drengens anklager imod ham.

Det resulterede i, at den fynske mand blev tiltalt for at have misbrugt drengen over en periode på halvandet år mellem 2014 og 2015, da drengen var mellem 13 og 15 år.

Manden har under hele forløbet nægtet sig skyldig, og Retten i Aalborg fandt altså, at der ikke var beviser nok til at dømme ham. Og den dom tager anklagemyndigheden til efterretning.

- Retten mente, at der var en begrundet tvivl om, hvorvidt han var skyldig eller ej. Og i denne slags sager er der typisk ikke andre vidner eller tekniske beviser, og så er det en vurdering af påstandene, fortæller anklager Susanne Hansen.

Erstatningskrav til politiet

Manden kunne derfor forlade retten som en fri mand, men sagen er ikke helt slut endnu.

- Min klient har siddet uberettiget fængslet i et halvt år, og derfor vil vi fremsætte et erstatningskrav til politiet på omkring 200.000 kroner, fortæller Rasmus Amandusson.

Anklagemyndigheden har 14 dage til eventuelt at anke dommen til landsretten.