Frigivet piratgidsel: Vi fik tæsk før kontakt med medier

- Hver gang vi skulle tale med journalister, fik vi tæsk, siger Eddy Lopez, som har klaget til Pressenævnet.

Frigivet piratgidsel: Vi fik tæsk før kontakt med medier

Et af de tidligere danske piratgidsler i Somalia anklager nu Ekstra Bladet og TV 2 for have forværret og udstillet deres situation. Det skriver Information.

Forud for kontakten med de danske medier blev gidslerne ifølge kaptajn Eddy Lopez truet og tævet til at sige og gøre, som de somaliske gidseltagere ønskede.

Det fremgår af en klageskrivelse fra Søfartens Ledere, der på vegne af deres medlem Eddy Lopez har klaget til Pressenævnet over Ekstra Bladets dækning - samt til TV 2 over TV 2's dækning af sagen:

- Hver gang vi skulle tale med journalister, fik vi tæsk, så det kunne høres, at vi var bange, og vi fik at vide, hvad vi skulle sige. Vi talte aldrig på noget tidspunkt frit. Slet ikke, siger Eddy Lopez i klageskrivelsen til Pressenævnet.

I en kommentar 6. januar 2013 forklarede Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, ellers sine læsere, hvorfor interviewet overhovedet blev bragt:

- Naturligvis har piraterne også en interesse i at udstille Eddy og Sørens pinsler. Men pinslerne er ikke jo ikke noget, der bliver opfundet til lejligheden, lød argumentet.

I klageskrivelsen til TV 2 henviser Eddy Lopez også til, at han blev udstillet i udsendelsen "De danske gidsler - mareridtet i Somalia":

- Jeg har det rigtigt dårligt med den udsendelse. Det var ydmygende. Vi skulle græde, og gjorde vi ikke det, fik vi tæsk. Jeg ville ikke have, at mine unger skulle se mig sådan, eller min kone, min familie, lyder det fra Eddy Lopez ifølge Information.

Professor i medieret ved Aalborg Universitet Søren Sandfeld Jakobsen mener, at Eddy Lopez nok har en sag, da de vejledende regler om god presseskik ikke bare handler om mediernes indhold, men også om handlemåde.

Både TV 2 og Ekstra Bladet ser nu på klagerne, men sidstnævntes chefredaktør, Poul Madsen, er forbløffet:

- Vi er meget overraskede. Vi har ikke haft indtryk af, at Eddy Lopez var utilfreds, siger han ifølge Information.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.