Friis Bach er udpeget til Nationalbanken

Christian Friis Bach er sammen med SF's formand udpeget til Nationalbankens repræsentantskab.

Tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach (R) er blevet udpeget til Nationalbankens repræsentantskab. Det oplyser Nationalbanken i en pressemeddelelse.

Christian Friis Bach, der i dag er gruppeformand for De Radikale, er udpeget af Folketinget. Han får følgeskab af SF's formand, tidligere handels- transportminister Pia Olsen Dyhr. De får sæde i repræsentantskabet frem til marts 2016.

De to afløser henholdsvis Sofie Carsten Nielsen (R), der er uddannelsesminister og SF's Lisbeth Bech Poulsen.

Christian Friis Bach valgte den 21. november sidste år at trække sig fra posten som udviklingsminister som en konsekvens af sin rolle i den såkaldte GGGI-sag.

På et møde i GGGI som bestyrelsesmedlem accepterede Christian Friis Bach stiltiende de rejseregler, som Venstres Lars Løkke Rasmussen som formand for klimaorganisationen havde benyttet sig af.

Men da sagen rullede, nægtede han over for Folketinget at have kendskab til de selvsamme rejseregler, for det var det, hans embedsmænd fejlagtigt havde fortalt ham. En direktør i Udviklingsministeriet valgte at træde tilbage og skal gennem tjenstligt forhør om sagen.

Pia Olsen Dyhr var senest transportminister, indtil SF i februar i år trak sig ud af regeringen efter uenighed i partiet om salget af Dong-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldmann Sachs.

Som en konsekvens af det, trak Annette Vilhelmsen sig som formand for SF, og er blevet afløst af Pia Olsen Dyhr.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.