Frikendt for spray på nummerplade mod fotovogne

Kampen mellem bilister med en tung speederfod og politiets fotovogne lever fortsat

Arkivfoto: Henrik Bo <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Arkivfoto: Henrik Bo Pressefotograf Henrik Bo

HADERSLEV:En 41-årig mand blev af retten i Haderslev pure frikendt for at have kørt med en folie på nummerpladen - en folie, der gjorde det umuligt for politiets fotovogne at blitze manden for at køre for hurtigt, da fotovognene ikke kunne læse nummerpladen.

Flere og flere bilers nummerplader bliver sprøjtet med en såkaldt Photo-blocker - en spray, der bevirker, at fotovognenes blitzlys reflekteres og gør nummerpladen ulæselig.

Det ventes nu, at flere af disse sager havner i retten, skriver jv.dk.

Selv om det er ulovligt at gøre nummerpladens tal "usynlige," så slap bilisten fri, da det ikke kunne bevises, at han vidste, at nummerpladen var gjort ulæselig.

- Vi overvejer nu at anke dommen. Bilen var ny, men manden sagde i retten, at han ikke havde kendskab til, at der var sprøjtet noget på nummerpladen, siger politianklager Peter Vandborg Jessen til Ekstra Bladet.

Tesla for let at finde

I anklageskriftet var der krav om en bøde på 5.000 kroner for at gøre nummerpladen usynlig for politiets fotovogne. En bøde slap bilisten for.

Bilisten blev dog alligevel dømt for at have kørt for stærkt - men det skyldtes udelukkende, at han kørte i en Tesla, og da denne biltype fortsat er sjælden i Danmark, så kunne politiet spore den 41-årige bilist, der var blevet blitzet ved Vonsild.

- Der er ingen tvivl om, at Photo-blocker virker. Man kan ikke se den med det blotte øje på nummerpladen. Men "filmen" gør, at radaren ikke kan læse og fotografere nummerpladens tal, siger Peter Vandborg Jessen til Ekstra Bladet.

Han har ikke umiddelbart overblik over, hvor mange bilister, der indtil nu er blevet snuppet med den ulovlige Photo-blocker på nummerpladen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden