Morsø

Frimurernes anden brand

Både i 2012 og i den forgangne weekend blev frimurerlogen i Nykøbing ramt af brande i nabohuse

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

En hoveddør blev splintret af brandøkser, da der var frygt for, ?at der opholdt sig personer i logebygningen fredag aften.

NYKØBING:Frimurere var oprindeligt omrejsende bygmestre, der opførte de store katedraler. I Nykøbing må den lokale frimurerloge, Sankt Johannneslogen Fiat Lux, se sine egne mure om ikke beskudt, så angrebet af brande fra to sider.

- Muren ind mod Havnegade 10 var helt varm længe efter, at branden i nabohuset var blevet slukket natten til lørdag. Der er røgskader forskellige steder i huset, der er vand i kælderen fra slukningsarbejdet, og vi skal have pillet isoleringen af ydermuren for at se, om noget er ødelagt. Et skadeservicefirma skal gennemgå hele huset, siger Jesper Brask, ordførende mester i frimurerlogen i Nykøbing.

Røgskaderne er dog ikke så voldsomme, som de var for snart seks år siden. 31. januar 2012 nedbrændte diskoteket Buddy Holly i Havnegade 16, hvor der siden blev opført en kombineret forretnings- og beboelses- ejendom blandt andet med værtshuset Tredje Halvleg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.