Frimurernes anden brand

Både i 2012 og i den forgangne weekend blev frimurerlogen i Nykøbing ramt af brande i nabohuse

Carsten Tolbøll og Bo Lehm
Ordførende mester Jesper Brask kigger fra taget af logen ned på de sørgelige rester af nabohuset, der ikke står til at redde.
Morsø 9. januar 2018 15:47

NYKØBING: Frimurere var oprindeligt omrejsende bygmestre, der opførte de store katedraler. I Nykøbing må den lokale frimurerloge, Sankt Johannneslogen Fiat Lux, se sine egne mure om ikke beskudt, så angrebet af brande fra to sider.

- Muren ind mod Havnegade 10 var helt varm længe efter, at branden i nabohuset var blevet slukket natten til lørdag. Der er røgskader forskellige steder i huset, der er vand i kælderen fra slukningsarbejdet, og vi skal have pillet isoleringen af ydermuren for at se, om noget er ødelagt. Et skadeservicefirma skal gennemgå hele huset, siger Jesper Brask, ordførende mester i frimurerlogen i Nykøbing.

Røgskaderne er dog ikke så voldsomme, som de var for snart seks år siden. 31. januar 2012 nedbrændte diskoteket Buddy Holly i Havnegade 16, hvor der siden blev opført en kombineret forretnings- og beboelses- ejendom blandt andet med værtshuset Tredje Halvleg.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...