Frisk syre til anden

Røde Bour­gog­ner er la­vet af Pi­not Noir-dru­en. I de se­ne­re år er det ble­vet mo­der­ne at skri­ve det på eti­ket­ten. Det er god for­bru­ger­op­lys­ning.
Syrien 23. september 2006 06:00

Bourgogne er god til mange retter. Den hvide vil være perfekt til kammuslingerne. Man kan selv skrue på forventningerne ved hjælp af prisen. Under alle omstændigheder skal man altid betale noget for at sikre sig mod de værste skuffelser. Prisen ryger let op i det dobbelte af en almindelig hverdagsvin, før det rigtigt begynder. Jeg har valgt en rød Bourgogne til anden. Fuglen er temmelig fed, så der er det godt med noget tør, stringent syre som modvægt, og vinen må endelig ikke være for spinkel. Den balance har jeg fundet i en almindelig Bourgogne fra Alain Coche-Bizouard. Sigurd Müller Vin-handel, Aalborg, (tlf. 98185099) sælger den for 89,50 kr. Vinen er valgt af Jørgen la Cour-Harbo, NORDJYSKE Mediers vinmedarbejder.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...