Friskbagt brød - også klokken 17

Fødevarer 20. marts 2003 07:00

DYBVAD: Mange har sikkert prøvet det. Dagen har været lang og stresset, og der har ikke været tid til at tænke på aftensmaden. Så på vej hjem fra jobbet suser man forbi bageren og køber et brød. Men oplevelsen er ikke god. Brødet blev bagt tidligt om morgenen og er blevet tørt. Men i Dagli'Brugsen i Dybvad kan man nu købe friskbagt brød hele dagen. Butikken har nemlig fået en såkaldt bake-off-afdeling. Der er ikke tale om et egentligt bageri. Brugsen modtager brøddej i frossen tilstand, og brødet bages i en stor ovn inde i selve butikken. Fidusen er, at man kan bage frisk brød 6-8 gange om dagen, og at kunderne kan følge med i, hvad der sker. En sidegevinst er, at der dagen lang dufter af friskbagt brød i butikken. - Kunderne har taget fantastisk godt imod vores nye tiltag. Det har vakt glæde, at man kan købe lunt brød hele dagen, siger brugsuddeler Preben Hansen. Han har også netop gennemført en ombygning og udvidelse af vinafdelingen, der har fået et hyggeligt bodaga-præg. Der er brugt tegl, spots og hyggelig udsmykning, så kunderne kan få en oplevelse, mens de handler. - Vi skal have er stort udvalg og de rigtige varer på hylderne. Men det er også vigtigt, at kunderne hygger sig, når de handler hos os. Derfor har vi lavet en vinafdeling, der er meget anderledes, end hvad man ellers ser. Vi kan godt lide det personlige præg i en detailbranche, der bliver mere og mere præget af koncepter, siger Preben Hansen. Dagli'Brugsen har fordoblet sin omsætning de seneste otte år, og derfor går man i løbet af to uger i gang med at opføre et nyt lager på 140 kvadratmeter. - Der går mange flere varer igennem systemet end tidligere. Men vores lager er ikke blevet større. Konsekvensen er, at vi hele tiden er nødt til at flytte rundt på varerne på lageret. Det giver dårlig effektivitet. Men når det nye lager står klar til sommer, er disse problemer løst, siger Preben Hansen.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...