Friskt fransk i en fart

Den Franske Kasse rummer hurtig mad af god kvalitet

Fødevarer 1. november 2002 07:00

AALBORG: For én, der har det fint med at jonglere med flere retter på én gang i køkkenet, men som har det rigtig skidt med pin ball-turen rundt mellem indkøbscentret diske for friske råvarer, er Den Franske Kasse et oplagt valg. Specielt hvis det daglige stressniveau iøvrigt er højt. For ikke alene slipper man for indkøbsturen og den minutiøse gennemgang af huskesedlen for at sikre sig, at man får det hele med. Man skal heller ikke bruge energi på at få den rigtige idé til aftenens menu. Al energien kan samles om madlavningen. Samtidig er kvaliteten dadelfri. Det var i hvert fald tilfældet med den prøvekasse, som NORDJYSKE fik leveret en torsdag aften kl. 21.30. Lolarosasalathovedet til "salat lyonnaisen" struttede, som kom den lige fra voksestedet. Tilsvarende liv var der i de tre halve bundter bladpersille, rosmarin og koriander, der indgår i henholdsvis saleten, den stegte sejfilet med krydderurtemarinade og hvide ris og lammekoteletterne serveret med appelsin-pimentsauce og små kartofler. Grapefrugt, appelsiner, den enlige lime og den røde peberfrugt opfyldte ligeledes ethvert krav. Tilsvarende forekom sejfiletten at være sluppet frisk fra køreturen fra oprindelseslandet. I hvert fald skulle den snart vise sig at smage overraskende godt. Netop det overraskende er et af de helt positive elementer ved at få "dagens ret" valgt af andre. Som modtager af den færdige pakke tvinges man ud i eksperimenter, som mange ikke af egen drift vil bevæge sig ud i. Ikke fordi de valgte retter kræver den store kokkeeksamen. En times tid med potter, pander, ovn og tre minut-ure og de to dampende varme retter og salaten stod på spisebordet. Intet i livet er gratis, og det gælder også de nemme løsninger. NORDJYSKE gik i det nærliggende supermarked og "indkøbte" en tilsvarende mængde af de samme ingredienser. Regningen blev på 154,75 kr., og dermed vil der være 70,25 kr. sparet ved at købe ind selv. Retfærdigvis skal siges at specielt kvaliteten af varehusets grøntsager ikke helt stod mål med indholdet af leverancen fra Frankrig. Appelsiner, grapefrugt og især salathoved var mindre, og rosmarinen kunne ikke fås frisk, men måtte købes i tørret form. Og så var der det med lammekoteletterne. Forretningen kunne først byde på ferske koteletter engang i næste uge. Endelig omfattede det beskedne udbud af ferske fisk ikke lyssej. Prisen på sej måtte derfor indhentes hos en fiskehandler ude i byen. Alt i alt må det konstateres, at det vil kræve noget ekstra fodarbejde at gøre det hele selv for at spare den trekvarte hundredekroneseddel. Og så kan det også godt være, at kvaliteten er en anden.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...