Frit lejde: 945 skydevåben afleveret

Både farlige våben og skrammel fjernet fra gaderne

Arkivfoto

Arkivfoto

NORDJYLLAND:Mandag var der på de nordjyske politistationer afleveret ikke færre end 945 skydevåben i forbindelse med politiets frit lejde aktion.

- Derudover er der indleveret en masse ammunition samt andre former for våben. Og det fortsætter med at strømme ind med våben, siger vicepolitikommissær Flemming Bruun Jakobsen fra Nordjyllands Politi om aktionen, som slutter mandag.

Omkring halvdelen af skydevåbnene er ikke funktionsduelige, mens andre er særdeles farlige.

Bruges i bandekrig

- Der er nogle pistoler fra 2. Verdenskrig, som med blot lidt olie og rensning ville kunne bruges i enhver bandekrig. Så vi er meget glade for at have fået dem indleveret, siger Flemming Bruun Jakobsen.

Såfremt politiet fatter mistanke om, at et våben har været brugt til kriminalitet, så kan der blive foretaget en ballistisk undersøgelse og en sporing af dna på våbnet.

Men langt hovedparten af de indleverede våben er luftbøsser og haglgeværer.

Besøg af Nationalmuseet

Sidste år blev det nemlig ulovligt at have en luftbøsse på over 4,5 mm. Dog måtte man mod at blive registreret hos politiet beholde sin luftbøsse, hvis man havde den inden 1. juni.

- Der er faktisk indleveret en del luftbøsser, hvor folk måtte beholde dem, hvis de blev registreret, har våbenskab og jagttegn, men folk vil hellere af med dem, siger Flemming Bruun Jakobsen.

Han får onsdag besøg af Nationalmuseet, der skal se nærmere på våben fra 2. Verdenskrig for at bedømme, om de skal på museum.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.