Frivillig natafgift

Nye regler om betaling for overnatning på Grenen er trådt i kraft

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKAGEN:Biler med svenske, danske, tyske og spanske nummerplader har lagt vejen forbi Grenen tirsdag formmiddag, og selvom det er overskyet og gråt er der er kø til såvel iskiosken som parkeringsbilletautomaten. Før sommerferien bragte NORDJYSKE historien om, at autocampere fremover skal betale for parkering på Grenen om natten, og de regler er nu effektueret. Så godt som.

En tysk familiefar fortæller fra sin autocamper:
- Det er rimelig nemt at huske. Man skal betale for parkering fra 8 til 18, siger han og smiler.
Det er næsten rigtigt. Af blå officielt udseende skilte fremgår det, at man skal betale for at parkere alle dage mellem 9 og 18.
Kun de meget opmærksomme vil lægge mærke til, at der under det officielle skilt nu hænger et lamineret A3-ark, som fortæller, at man desuden skal betale 150 kroner for en overnatning i autocampere.
Men de meget opmærksomme er tilsyneladende i mindretal. Ganske få af de autocampister, som NORDJYSKE mødte, havde lagt mærke til det nye skilt. En af dem, der har set skiltet, er Pablo Gationez fra Spanien. Han og hans familie overnattede på Grenen fra mandag til tirsdag.
- Vi købte en billet til dagtimerne i automaten, men der kan man ikke købe til om natten, siger Pablo Gationez.
- Så tænkte vi, at der måske kom en rundt og indkrævede penge, men det gjorde der ikke. Så vi havde altså ikke købt en billet til overnatning, siger han.

Tre pr. nat

Det er Restaurant De 2 Have, der sælger overnatningsbilletterne.
De sidste par dage har de nok solgt to-tre af dem om dagen, fortæller en af de ansatte.
Hvorvidt det stemmer overens med antallet af overnattende autocampere, ved han ikke. For det er ikke restaurantens ansatte, der skal holde øje med om autocamperne har betalt for natten. Hvem det er vides ikke.

Trods gentagne forsøg er det ikke lykkes NORDJYSKE at få fat i en fra Frederikshavn Kommune, som kunne uddybe de nye regler.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Skudepisode i Aalborg: Tyder på internt opgør i det kriminelle miljø
Luk