Frivillig verden - nu også for unge

Flere unge skal inddrages i det frivillige arbejde

Katja Jørgensen og Knud Jørgensen arbejder på at få flere unge med i den frivillige verden. Foto: Henrik Louis

Katja Jørgensen og Knud Jørgensen arbejder på at få flere unge med i den frivillige verden. Foto: Henrik Louis

BRØNDERSLEV:Projekt Frivillig kommer nu til Brønderslev. Med det nye initiativ er det muligt for elever på ungdomsuddannelser at få et bevis på det frivillige arbejde, de laver i løbet af deres ungdomsuddannelse.

- Et sådant bevis kan vedlægges eksamensbeviset, og det kan i mange tilfælde gavne ansøgningen, fortæller frivilligkoordinator Katja Jørgensen fra Aalborg, der er tovholder på projektet.

Projekt Frivillig holder torsdag 14. november et informationsmøde for foreningerne i Brønderslev Kommune, og efterfølgende tager med foreningerne ud på Brønderslev Gymnasium og senere forhåbentlig også på Dronninglund Gymnasium.

- Ideen er at fortælle de unge om mulighederne for at lave frivilligt arbejde og skabe mulighed for, at de unge og foreningerne kan mødes.

- Vi har med stor succes lavet lignende kampagner i andre områder af regionen – blandt andet i Hjørring. Og det har vist sig, at især skolebesøgene betyder meget for både de unge og foreningerne.

- Det er godt at få et ansigt på, første gang man snakker med en forening, og det er inspirerende for de unge at høre andre frivillige fortælle om deres arbejde.

Hun håber, at der vil være stor opbakning fra det lokale foreningsliv, fordi det er så vigtigt for dem, at der kommer nye frivillige til.

Informationsmødet foregår i samarbejde med Frivilligrådet i Brønderslev Kommune og er for alle foreninger.

- Skolebesøgene planlægges sammen med uddannelsesinstitutionerne, som prøver at samle eleverne, så de alle får en fælles introduktion til det friville arbejde, og til foreningerne, der derefter får mulighed for at møde dem ansigt til ansigt.

Formand for Frivilligrådet i Brønderslev, Knud Jørgensen, repræsenterer godt 60 organisationer.

Han understreger, at det frivillige arbejde selvfølgelig ikke må gribe ind over lønnet arbejde.

- Det har vi set i Hjørring og Aarhus, bemærker Katja Jørgensen.

- Vi vil sikre os, at det ikke sker her, bemærker Knud Jørgensen.

Knud Jørgensen fortæller, at der i den organisation, han repræsenterer, er mange unge engageret.

- Vi har omkring 15, blandt andet gymnasieelever, der tilbyder lektiehjælp.

- Potentialet er der. De unge skal blot orienteres om mulighederne, siger Knud Jørgensen og Katja Jørgensen samstemmende.

Tilbuddet henvender sig til alle inden for ungdomsuddannelser, typisk de 16-19-årige, eller ældre, når det gælde sosu-uddannelser.

Knud Jørgensen og Katja Jørgensen fortæller, at de unge, der har været involveret i frivilligt arbejde, er mere ansvarliggjorte, når de skal ud for at søge arbejde.

Arrangementet på Brønderslev Gymnasium er fredag 29. november.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.