Brønderslev

Frivillige er uundværlige

Selv om frivillige ikke får løn, er de ikke ligegyldige

Benthe Kilt: - Fordi man ikke får løn, er man bestemt ikke værdiløs.

Benthe Kilt: - Fordi man ikke får løn, er man bestemt ikke værdiløs.

BRØNDERSLEV:- Fordi du ikke får løn for din indsats, betyder det ikke, at du er værdiløs, men at du er uundværlig. Det sagde leder af aktivitetsområdet i Brønderslev Kommune, Benthe Kilt, i forbindelse med frivilligmessen i Brønderslev Sundhedshus.

Temaet for Frivillig Fredag - som man har valgt at markere i Brønderslev på en lørdag - er "Veje til deltagelse", og det handler om det store potentiale, frivilligheden har i forhold til at skabe et samfund, hvor alle deltager og ses som ressourcer, der har noget at bidrage med. Frivilligheden kan noget helt særligt i forhold til at skabe fællesskaber, der bygger bro mellem forskellige grupper af mennesker.

- Der er imidlertid en tendens til, at det primært er de veluddannede, og de, der er i arbejde og er en del af sociale netværk, der er frivillige, mens andre grupper ikke i samme omfang er frivillige. Det gælder f.eks. ikke-vestlige indvandrere, mennesker med sygdom eller handicap og mennesker uden fro arbejdsmarkedet, der oftere står uden for de frivillige fællesskaber.

- Frivilligheden kan være en vej til at skabe deltagelse og sammenhængskraft i samfundet. Flere undersøgelser peger på, at deltagelse i frivillige fællesskaber har en positiv indvirkning på både fysisk og mental sundhed og følelsen af lykke og mening i tilværelsen, sagde Benthe Kilt.

Hun kom også ind på Frivilligrådet i Brønderslev Kommune, som hun kalder et bindeled mellem kommunen og det frivillige sociale arbejde.

- En af opgaverne er at holde frivilligmesse. Der har også været fokus på museerne i kommunen, da der var åbent hus på flere museer.

Benthe Kilt sagde, at ideen med frivilligmessen er at finde nye samarbejdspartnere, at få større borger-inddragelse. Sidst men ikke mindst er det en dag, hvor de frivillige hyldes.

Benthe Kilt konstaterede, at det er vigtigt at være opmærksom på, at når man i en kommune har en passende kombination af offentlige og frivillige.

- Her kan man sige, at to plus to bliver fem, hævdede Benthe Kilt. Samlet set får man mulighed for at levere et bedre tilbud til borgerne. Det lykkes dog kun, hvis man har øje for hinandens kvaliteter/fokuspunkter, sagde Benthe Kilt, der uddybede det med de ansattes faglighed og de frivilliges medmenneskelighed.

Hun mener, at det er vigtigt, at man respekterer og anerkender de roller, man hver især har i forhold til borgerne i Brønderslev Kommune.

- Det vi også fejrer ved en national frivilligdag, er dynamikken mellem frivillige og ansatte.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst