Håndbold

Frivillige får Rødspætte Cup til at køre rundt

I år har Rødspætte Cup samlet næsten 700 frivillige, der hjælper til ved turneringen

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Udover de 700 frivillige, der hjælper med selve cuppen, er der også en stor mængde frivillige trænere fra de forskellige hold.

FREDERIKSHAVN:Torsdag aften blev den 43. udgave af Danmarks største håndboldcup, Rødspætte Cup, sat i gang. 328 hold og over 4600 håndboldspillere fra fem forskellige nationer spiller over 1000 kampe. Det siger sig selv, at der er brug for en stor portion frivillige hænder for at få puslespillet til at gå op. I år er der næsten 700 frivillige, der hjælper til ved og omkring turneringen.

Formanden for Rødspætte Cup, Per Larsen, har stået bag turneringen i mere end 30 år og bliver i folkemunde omtalt som Mr. Rødspætte Cup. Ifølge ham er det alfa omega, at de frivillige hvert år bakker op op turneringen.

- De betyder alt. Vi har i dag Danmarks største håndboldcup, og det har vi dem at takke for. Det er deres skyld, at deltagerne går hvert år går herfra med en kæmpe oplevelse, siger han.

Der ligger et stort arbejde i at skulle rekruttere så mange frivillige i påsken, så han er taknemmelig for at det kan lade sig gøre.

- Mange af de frivillige er jo forældre, og det bliver rykket i fra alle sider, fordi de skal være frivillige på skolearrangementer, i søskendes idrætsforeninger og så videre, siger han.

Han forstår dog godt, hvorfor de bliver ved med at vende tilbage til Rødspætte Cup år efter år.

- Gennem årene har vi fået skabt en god historie omkring vores Rødspætte Cup. Alle de unge mennesker er jo glade, og det smitter selvfølgelig også af på de frivillige, siger han.

Klubfølelsen motiverer

De frivillige skal blandt andet være tidtagere til kampene, sælge mad og slik og sørge for, at alt går som det på de skoler og institutioner, hvor de mange håndboldspillere er indlogeret. Størstedelen af de frivillige til cuppen har en eller anden relation til FFI eller til nogle af samarbejdsklubberne. Det er i høj grad klubfølelsen, der driver dem til at vende tilbage som frivillige år efter år.

Anders Risdal spiller for FFIs 1. divisionshold og er frivillig til cuppen for syvende år i træk. Selvom det ikke altid er lige sjovt, støtter han med glæde op år efter år.

- Cuppen tjener en masse penge ind til klubben, og det er med til at forbedre kvaliteten hele vejen fra ungdomsholdene og op til 1. divisionsholdet. Jeg skal sidde og tage tid her 8 timer i træk. Det er lang tid, men jeg prøver bare at få det bedste ud af det, fortæller han.

En anden af de frivillige, Søren Andersen, har selv to børn, der spiller håndbold. Så længe de spiller i FFI, bruger han gerne sin fritid i påskedagene på at sælge slik og sodavand.

- Det er nødvendigt, at folk som mig giver en hånd med. Det kan godt være lidt træls at finde tid til det, men når man først kommer herned, er det jo bare pissehyggeligt at møde så mange unge mennesker fra forskellige lande, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst