Frivillige giver Skagen Nordstrand et nap

Stor opbakning til privat initiativ med at holde stranden ren på Skagen Nordstrand

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKAGEN:60 store affaldssække. Fyldt med plastic, flasker, dåser, alt muligt affald, der er drevet i land.

Det blev udbyttet af to timers strandrensning, som 30 skagboer foretog torsdag eftermiddag på Skagen Nordstrand.

- Det er ufattelige mængder affald, der driver i land, og vi er nødt til at gøre noget. Kommunen kan ikke klare det alene.

Det siger Gry Bigum Munck, der har taget initiativet til Facebookgruppen "RSN - Ren Strand Nu - Skagen". Inspireret af en hollænder, der står bag siden "I Did A Thing".

Samarbejde med kommunen

- Det kan ikke passe, at det ser sådan ud i Danmark. Sådan tænkte jeg, da jeg så, hvor meget affald, der ligger her, siger Gry Bigum, der på rekordtid har fået stor opbakning til RSN.

Kommunen har to mand på strandrensningen. 52 km strand skal de rense, men problemet er, at en del af affaldet er røget over første klitrækken og ind i landet.

- Vi har et fint samarbejde. Kommunen henter alle sækkene og kører dem væk, og en del af Skagen Nordstrand er afmærket med to pæle. Her skal der ikke strandrenses, da det er en test af, hvor meget skrald, der driver i land, siger Gry Bigum Munck.

Søndag samler DK affald

Søndag samler Danmarks Naturfredningsforening affald til den årlige Affaldsindsamling, og Gry Bigum opfordrer alle til at tage en tur på Skagen Nordstrand.

- Vi fortsætter. Der er nok at tage fat på, og hvis vi vil være et attraktivt turistområde, er vi nødt til at få mere styr på det og ændre grundlæggende på vores forbrugsvaner, siger Gry Bigum Munck.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Statsadvokaten har talt: Jens-Peter Skov slipper for tiltale i sag om sex med mindreårig
Luk