Frivillige hjælpes med bøvlet

150 deltog, da Mariagerfjord Kommune inviterede til informationsaften om hjælp til foreningsarbejdet.

Jimmy Damgaard, direktør og udvikler for Conventus præsenterede systemets muligheder.Privatfoto

Jimmy Damgaard, direktør og udvikler for Conventus præsenterede systemets muligheder.Privatfoto

HADSUND:Over 150 repræsentanter for foreningslivet i Mariagerfjord gik onsdag i biografen i Hadsund, men i stedet for de sædvanlige filmoplevelser fik de værktøj til at knuse det daglige bøvl.

Via lærredet fik de ny viden om et computerprogram, der kan hjælpe med de administrative opgaver ved at drive en forening.

Programmet hedder Conventus og er udviklet af softwarefirmaet af samme navn.

Invitationen til de mange frivillige er udsendt af Mariagerfjords afdeling for Kultur og Fritid, der har taget initiativet i samarbejde med DGI Nordjylland og Conventus.

- Med it-systemet giver vi de frivillige mulighed for at koncentrere sig om den sjove del af foreningsarbejdet. At få tid til at gøre det, man brænder for, er afgørende for at fastholde og tiltrække frivillige. Samtidig er det helt i tråd med vores vision om, at det skal være nemt at være forening, siger fagchef for Kultur og Fritid Joan Kamstrup.

Conventus indeholder blandt andet professionelt bookingsystem med online booking, medlemskartotek og holdkartotek med onlinetilmelding og betaling med dankort, let kommunikation med trænere, instruktører, udvalg og hold via bl.a. email og SMS, fælles aktivitets- og mødekalender med dagsorden og referater og endelig en fælles vidensdatabase og finanssystem til regnskab.

Tilbuddet omfatter alle foreninger i Mariagerfjord, og der er foreløbig fastsat datoer på yderligere fem arrangementer for de frivillige ifebruar-marts.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.