Brønderslev

Frivillige kan give børn bedre liv

Brønderslev Kommune er åben over for flere frivillige i den kommunale organisation

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

De frivillige er klar til opgaverne.

BRØNDERSLEV/DONNINGLUND:Inden for ældreområdet trækkes der meget på frivillige. Det er også en mulighed inden for børn og unge.

Der kom mange forslag frem på et dialogmøde, som Frivilligrådet holdt sammen med social- og sundhedsudvalget, ældreomsorgsudvalget samt fagforvaltningen Sundhed og Velfærd. Godt 100 frivillige og ansatte deltog i dialogmødet i Hjallerup Idrætscenter.

Frede Hansen fra Dronninglund pegede på, at noget af det, frivillige kan bistå med, er kampen mod narko. Frede Hansen fortalte, at der er store narkoproblemer i Hjallerup, men også i andre byer.

Der var også forslag fremme om, at der kan trækkes på frivillige til området med udsatte børn og unge. Et af forslagene var, at frivillige kan arrangere en børnefødselsdag, hvis forældre ikke har kræfter til det.

Et stort problem for mange borgere er den kollektive trafik. Her er også en mulighed for, at frivillige kan sørge for, at børn og unge kommer til aktiviteter frem for at sidde hjemme ved computeren.

Der skal også arbejdes på at få flere nye borgere ind i det frivillige arbejde.

Noget af det, de frivillige pegede på, er bedre undervisning og bedre kommunikation. Der blev også foreslået, at der på kommunens hjemmeside bliver opslag om alle frivillige organisationer.

Knud Jørgensen, der er formand for frivilligrådet, foreslog ansættelse af en frivilligkoordinator til at samlede trådene for den frivillige verden.

Noget af det, der skal arbejdes med, er forsikring af frivillige. Flere foreningsledere mener ikke, at det er rimeligt, at de selv skal betale for en dyr forsikring, når de udfører frivilligt arbejde.

på min arbejdsplads, Det Blå Hus, med stor succes, kan han berette.

Omkring forsikringsspørgsmålet af frivillige fortæller kommunaldirektør Søren Steensen til NORDJYSKE, at kommunen er i dialog med kommunens forsikringsselskab omkring forsikring af frivillige, der arbejder i kommunalt regi.

- De 40 organisationer, vi har kendskab til, der har frivillige tilknyttet, har som regel en forsikring. Men de, der ikke virker i kommunalt regi, kan vi ikke have forpligtigelser overfor.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.