Jammerbugt

"Frivillighusets fader" fik pris

Frivillighuset fejrede 10 års jubilæum med åbent hus

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Formanden for socialudvalget, Ejler Winkel overrakte Årets Frivillighedspris 2016 til Allan Jensen.

Pandrup: Fredag var "Frivillig Fredag," som er navnet på den nationale frivillighedsdag, der i år fejres for 6. gang.

I Frivillighuset i Pandrup var der ekstra fejring, for i år er det 10 år siden, huset i Bredgade, der hjælper sine 115 medlemsgrupper blandt andet administrativ og stiller lokaler til rådighed, slog dørene op.

Det blev behørigt fejret med "frivilligmarked," kagbord, underholdning og taler, og dagen kulminerede med årets Frivilligpris 2016, der blev overrakt af formanden for socialudvalget, Ejler Winkel.

Prisen gik til en veteran indenfor det frivillige arbejde, Allan Jensen, der har arbejdet 20 år for Danske Handicaporganisationer i Jammerbugt.

- Allan startede længe før Frivillighuset overhovedet blev stiftet med at arbejde med ideen om et frivillighus, og man kan vel sige, at Allan er Frivillighusets fader, sagde Ejler Winkel

Han benyttede samtidig muligheden for at takke de mange frivillige.

- Vi (Jammerbugt Kommune, red.) er nødt til at have hjælp fra de mange frivillige, og kommunen kunne godt pakke sammen uden hjælpen, sagde han.

Allan Jensen tog glad mod checken på 5.000 kroner, der er øremærket socialt arbejde.

Pengene er allerede bestemt til at indgå i Danske Handicaporganisationers næste projekt, der er et arrangement i Brovsthallen for en række bosteder.

- Her hjælper 5.000 kroner godt til, sagde han.

I alt ni blev indstillet til Frivilligprisen. De er alle indstillet af borgere og andre frivillige til Frivilligprisens indstillingsudvalg, der består af Sten Andersen, Ejler Winkel og Per Halsbro Larsen.

De øvrige modtager mandag en flot buket, oplyste Frivillighusets leder, Jette Juel Jensen, der glædede sig over et stort fremmøde.

Frivillighuset Jammerbugt er en forening med en valgt bestyrelse, og det har en samarbejdsaftale med Jammerbugt Kommune.

Herudover drives Frivillighuset for tilskud, der kommer fra staten via en række puljer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.