Købmand lukker: - Kræfterne er sluppet op

Efter knap 26 år vælger Bo Sørensen at lukke butikken

Ole Iversen
Efter 26 år, på nær tre dage, som selvstændig købmand i Frøstrup, lukker Bo Sørensen sin butik i Frøstrup.Foto: Ole Iversen
Handel og service 18. september 2018 09:35 - Opdateret 18. september 2018 14:30

FRØSTRUP: Når kalenderen runder 1. oktober har Frøstrup ikke længere to dagligvarebutikker. Efter næsten 26 år som købmand i Frøstrup, har Bo Sørensen besluttet at lukke sin butik "Min Købmand".

- Der er ingen økonomi i det. Jeg bruger alt for mange timer - uden at der bliver noget til mig. Nu er det slut, kræfterne er sluppet op, siger købmanden.

- Jeg synes ellers jeg har forsøgt alt. Hele tiden haft hundrede af tanker i hovedet: hvordan kan jeg få mere omsætning. Jeg har prøvet flere åbningstimer, spillemaskiner og salg af tøj. Det har givet noget - men ikke nok.

Men nu har Bo Sørensen besluttet, at det er slut. Han vil i stedet give sin familie noget mere tid. Han mener klart, at det fortjener den, efter de senere år med 66 timer i butikken hver uge.

Nu skal alle varer i butikken sælges og ophørsudsalget er så småt startet. Der er foreløbigt lav enhedspris på tøj, og prisen på frostvarer er sat ned. Resten skal væk til nedsatte priser inden søndag den 30. september, som er sidste åbningsdag.

Selv om det er en lettelse for købmanden, endelig at have truffet beslutningen om at stoppe, så er det med vemod at han gør det.

- Jeg kommer bare sådan til at savne alle de mange trofaste kunder, jeg har haft gennem tiden. Jeg har bare mødt så mange. Det at have den tætte kontakt med kunderne er bare så stor en positiv del af det at være selvstændig købmand, siger Bo Sørensen.

Den smilende købmand fra Frøstrup slipper dog ikke købmandsfaget, som har været hele hans arbejdsliv.

1. oktober starter han i Østerild hos købmand Mathias Påske.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...