Købmand lukker: - Kræfterne er sluppet op

Efter knap 26 år vælger Bo Sørensen at lukke butikken

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Bo Sørensen siger, at han kommer til at savne den tætte daglige kontakt med kunderne i Frøstrup. Men han fortsætter dog i en købmandsbutik - i Østerild.Foto: Ole Iversen

FRØSTRUP:Når kalenderen runder 1. oktober har Frøstrup ikke længere to dagligvarebutikker. Efter næsten 26 år som købmand i Frøstrup, har Bo Sørensen besluttet at lukke sin butik "Min Købmand".

- Der er ingen økonomi i det. Jeg bruger alt for mange timer - uden at der bliver noget til mig. Nu er det slut, kræfterne er sluppet op, siger købmanden.

- Jeg synes ellers jeg har forsøgt alt. Hele tiden haft hundrede af tanker i hovedet: hvordan kan jeg få mere omsætning. Jeg har prøvet flere åbningstimer, spillemaskiner og salg af tøj. Det har givet noget - men ikke nok.

Men nu har Bo Sørensen besluttet, at det er slut. Han vil i stedet give sin familie noget mere tid. Han mener klart, at det fortjener den, efter de senere år med 66 timer i butikken hver uge.

Nu skal alle varer i butikken sælges og ophørsudsalget er så småt startet. Der er foreløbigt lav enhedspris på tøj, og prisen på frostvarer er sat ned. Resten skal væk til nedsatte priser inden søndag den 30. september, som er sidste åbningsdag.

Selv om det er en lettelse for købmanden, endelig at have truffet beslutningen om at stoppe, så er det med vemod at han gør det.

- Jeg kommer bare sådan til at savne alle de mange trofaste kunder, jeg har haft gennem tiden. Jeg har bare mødt så mange. Det at have den tætte kontakt med kunderne er bare så stor en positiv del af det at være selvstændig købmand, siger Bo Sørensen.

Den smilende købmand fra Frøstrup slipper dog ikke købmandsfaget, som har været hele hans arbejdsliv.

1. oktober starter han i Østerild hos købmand Mathias Påske.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.