Froome efter solosejr: Det havde jeg ikke drømt om

Det endte med en suveræn sejr til Chris Froome på Tourens 15. etape, og det havde Sky-rytteren ikke drømt om.

Froome efter solosejr: Det havde jeg ikke drømt om

Med en serie af hidsige accelerationer efterlod Chris Froome sine rivaler på det skaldede bjerg Mont Ventoux, og Sky-rytteren i den gule førertrøje kunne til slut køre over målstregen til solosejr på 15. etape af Tour de France.

- Det havde jeg slet ikke drømt om. Dette bjerg er historisk, og det betyder utrolig meget for cykelløbet. Det er specielt stort, at det er den 100. udgave af løbet.

- Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg ville vinde denne etape. Mit mål var bare at vinde noget tid i klassementet, siger Chris Froome.

Froomes to Sky-hjælpere Peter Kennaugh og Richie Porte satte højt tempo op ad Mont Ventoux, og med otte kilometer til mål var kun Froome, Porte og Alberto Contador tilbage i favoritgruppen, mens blandt andre Nairo Quintana sad længere fremme.

Kort efter angreb Skys kaptajn selv, og han pedallerede i let tråd op til colombianeren, der var stukket mere end 12 kilometer fra bjergtoppen.

- Han er en rigtig stærk bjergrytter. Men jeg havde ikke forventet, at det ville være så svært at nå op til ham, siger Chris Froome.

Flere gange forsøgte manden i den gule trøje at slippe af med Quintana, som dog fulgte godt med.

- Da jeg nåede op til ham, tænkte jeg, at han ville vinde etapen. Vi talte lidt sammen, og jeg forsøgte at motivere ham.

- Vi fik et godt samarbejde, og på de sidste to kilometer forsøgte jeg ikke engang at køre væk fra ham. Han kunne bare ikke holde mit hjul til slut, siger Chris Froome.

Froome kom i mål 29 sekunder foran Quintana.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.