Froome erkender nederlag og rolle som hjælperytter

Geraint Thomas kom i mål 48 sekunder foran holdkammeraten Chris Froome og er ny kaptajn på Team Sky.

Team Sky's Geraint Thomas i den gule trøje ligger 2 minutter og 31 sekunder foran holdkammeraten Chris Froome på tredjepladsen i det samlede klassement. Foto: Benoit Tessier/Reuters

Team Sky's Geraint Thomas i den gule trøje ligger 2 minutter og 31 sekunder foran holdkammeraten Chris Froome på tredjepladsen i det samlede klassement. Foto: Benoit Tessier/Reuters

Team Sky har fået en ny kaptajn.

Det stod klart efter 17. etape i Tour de France, hvor den firedobbelte Tour-vinder Chris Froome ikke kunne følge med holdkammeraten Geraint Thomas i den gule førertrøje op ad den sidste stigning mod mål.

Der har længe været spekuleret i, hvem af de to Sky-ryttere der er kaptajn på det stjernespækkede cykelhold. Direkte adspurgt mener Thomas, at han lige nu er bedste bud.

- Jeg er i den bedste position til at slutte på toppen, så det tænker jeg. Jeg vil ikke ændre min fremgangsmåde, men bare tænke én dag frem, siger waliseren til TV2 Sport.

Også Froome erkender, at han næppe kommer til at vinde Tour de France for femte gang i år, efter han blev sat på den sidste stigning.

- Det var en virkelig, virkelig hård og intens dag, men jeg fortryder intet.

- Geraint har kørt et helt fantastisk løb. Han fortjener at være i gult. Jeg krydser fingre for, at han holder den til Paris.

- Sådan er det i professionel cykelsport. Det er det, en holdsport handler om. Jeg er glad for at være i den position, hvor jeg er.

- Jeg har vundet mine sidste tre Grand Tours. Så det har bestemt været en hård forberedelse, men jeg vil stadig kæmpe for min podieplads og forsøge at holde Geraint i gult, siger Froome til TV2 Sport.

Han kom i mål 48 sekunder efter holdkammeraten og ligger nummer tre i det samlede klassement, hvor han har 2 minutter og 31 sekunder op til den gule trøje.

På andenpladsen ligger hollænderen Tom Dumoulin fra Sunweb. Han er 1 minut og 59 sekunder efter Thomas.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden