Froome sår tvivl om Wiggins' Tour-billet

Sidste års Tour de France-vinder Chris Froome synes ikke overbevist om, at Bradley Wiggins skal køre Tour i år

Siden 2012 har der været ballade mellem cykelrytterne Chris Froome og Bradley Wiggins. Da Bradley Wiggins vandt Tour de France i 2012, blev Froome nummer to, men hjælperytteren lod i et par tilfælde til at være stærkere end sin kaptajn. Og han viste det.

Da Froome vandt i 2013, var Wiggins ikke med. Men da Wiggins vandt Tour of California i maj, slog han fast, at han gerne ville have en hjælperolle i dette års Tour de France.

Men der er tilsyneladende slået så meget skår i de to briters forhold, at Froome ikke synes overbevist om, at han vil have den tidligere Tour de France-vinder med.

- Hvad Bradley angår, er vores endelige Tour-hold et varmt emne lige nu, siger Chris Froome i et interview med avisen Daily Mirror.

- Det kommer til at handle om, hvad der er bedst for holdet, hvem der passer bedst til hvilken rolle, og hvordan gruppens dynamik bliver bedst, fortsætter Froome, som i stedet taler positivt om sin nære ven Richie Porte, som sidste år var en vigtig hjælperytter for ham.

Froome ser hellere ham som en luksushjælper i det franske etapeløb:

- Richie ser ret stærk ud for tiden, og han har potentialet til selv at køre for en podieplacering.

I forskellige bøger er det siden 2012 kommet frem, at Bradley Wiggins gav sin sejrsbonus fra Tour de France 2012 til holdkammeraterne - med undtagelse af Chris Froome.

Nu har Froome selv - i en nyligt udgivet selvbiografi - givet sin version af deres uoverensstemmelser.

- Indtil nu havde folk kun hørt Bradleys version, så det var vigtigt for mig at udlægge min version af begivenhederne. Men disse ting er bag os nu. Det er fortid, siger Chris Froome.

Briten er favorit til at gentage Tour-triumfen, når løbet indledes 5. juli i England.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden