Froome smadrer konkurrenterne på Mont Ventoux

Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) tabte 1,40 minutter til Chris Froome (Sky) på 15. etape af Tour de France.

Froome smadrer konkurrenterne på Mont Ventoux

Den førende Chris Froome ydmygede sine nærmeste konkurrenter i kampen om at vinde Tour de France, da den britiske Sky-rytter vandt søndagens etape, der sluttede op ad Mont Ventoux.

Manden i den gule førertrøje havde sat Richie Porte til at styre tempoet op ad "det skaldede bjerg", hvor Froome leverede en sand magtdemonstration.

Alejandro Valverde (Movistar), Jakob Fuglsang (Astana) og Roman Kreuziger (Saxo-Tinkoff) var allerede rystet af, da Chris Froome med omkring syv kilometer til toppen accelererede fra Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) i et voldsomt tempo.

Contador måtte slippe med det samme, og det lignede en definitiv klassements-afgørelse i Tour de France, selv om der fortsat resterer en uge, hvor rytterne blandt andet skal ind i Alperne.

Mens spanieren sakkede længere og længere bagud, så kørte Froome sig ind på Nairo Quintana (Movistar), der på det tidspunkt førte etapen.

Sky-stjernen forsøgte flere gange at ryste den lille colombianer af, og først med godt en kilometer til toppen af bjerget forsvandt Quintana.

Det betød, at Chris Froome kunne krydse målstregen på Mont Ventoux i ensom majestæt og vente på at se, hvor mange sekunder hans konkurrenter satte til.

Etapen endte som et kæmpe nederlag for Alberto Contador, der satte yderligere et minut og 40 sekunder til i forhold til Froome. Afstanden mellem de to forhåndsfavoritter er nu fire minutter og 25 sekunder i britens favør.

Jakob Fuglsang blev syver - et minut og 43 sekunder efter Froome. I den samlede stilling er Astana-danskeren nu nummer syv - seks minutter og 22 sekunder efter den førende brite.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.