Froome viser Tour de France-form

Briten srejede i klassisk opvarmningsløb

Chris Froome forsvarede også førertrøjen på sidste etape. Foto: Lionel Bonaventure/Scanpix

Chris Froome forsvarede også førertrøjen på sidste etape. Foto: Lionel Bonaventure/Scanpix

SUPERDÉVOLUY:Stephen Cummings (Dimension Data) vandt sidste etape efter et flot soloridt, men det er Chris Froome (Sky), der er den store vinder efter afslutningen på det stærkt besatte etapeløb Critérium du Dauphiné.

Det lykkedes nemlig Froome at forsvare sit spinkle forspring og dermed sikre sig den samlede sejr i løbet for tredje gang på fire år.

De to tidligere gange, Froome har vundet Critérium du Dauphiné - i 2013 og 2015 - fulgte han op med en Tour de France-triumf, så briten har fået en optimal optakt til dette års udgave af verdens mest prestigefyldte etapeløb.

Nogen afslappende søndagstur var sidste etape dog ikke for sejrherren, der fik lov til at slide hårdt for pladsen øverst på podiet.

Med 12 kilometer igen stak Alberto Contador (Tinkoff) af fra favoritfeltet på etapens næstsidste stigning i et sidste forsøg på at fravriste rivalen den samlede sejr.

Den spanske veteran fik slået et lille hul og isolerede midlertidigt Froome uden holdkammerater, men Contador slap aldrig afgørende væk.

Kort efter forsøgte Romain Bardet (AG2R) sig, men heller ikke den franske bjergrytter kunne ryste den standhaftige brite af sig, og så kom Froomes hjælpere tilbage og kunne kontrollere løbets sidste kilometer.

På opløbsstrækningen lykkedes det Bardet at sætte Richie Porte (BMC) af, så de to bytter plads i det samlede klassement, hvor Bardet blev nummer to, mens Porte måtte lade sig nøje med tredjepladsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.