Frosne spandauere til amerikanerne

Doense Dybfrost er i fuld gang med at udvide produktionen.

182.400 frosne spandauere er netop ankommet til USA, og bagermester Sten Jensen fra Doense Dybfrost håber, amerikanerne får smag for det frosne, danske bagværk. Spanien er det andet nye marked, som Doense Dybfrost vover sig ind på i sommervarmen. Den øgede eksport betyder, at fabrikken i Øster Doense er i fuld gang med at udvide til 5400 kvadratmeter - næsten dobbelt størrelse. Tidsplanen for byggeriet er imidlertid skredet, fordi leverancen af elementer er forsinket. - Vi regner med at blive færdige i december, men det er cirka en måned senere end vi havde regnet med, siger Sten Jensen. Der bliver plads til to ekstra produktionslinjer, når byggeriet står færdigt, og de skal primært bruges til at producere til eksportmarkederne. - Nu skal vi jo lige se, hvordan varerne bliver modtaget i USA og Spanien, men det er potentielt store markeder, fortæller Sten Jensen. Bagermesteren har netop ansat fem nye medarbejdere, så i alt 42 er beskæftiget på fabrikken. Hvad de nye markeder kommer til at betyde for beskæftigelsen har Sten Jensen imidlertid endnu ingen bud på.