Fru Immersen får hjælp til at se

Det nordjyske Institut for Syn og Teknologi har en afdeling i Thisted

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

daisy-afspilleren bruges til afspilning af lydbøger. Den er smart, fordi den altid husker, hvor langt lytteren er kommet i historien, selv om hun har måttet holde en pause.

- Det er anstrengende at blive ved med at sidde med luppen. Den skal jo holdes imod avisen hele tiden, bemærker Sara Immersen. Hun har i mange år døjet med AMD, en aldersrelateret øjenlidelse, der skyldes forkalkningspletter på nethinden. Hendes syn er så dårligt, at hun ikke genkender folk på gaden. Hun kan slet ikke læse uden hjælpemidler men kan orientere sig i et hjem, hun kender. Heldigvis findes der en række hjælpemidler, der kan gøre det lettere at leve med dette synshandicap, og derfor er Sara Immersen til afprøvning hos synskonsulent Birte Møller, Institut for Syn og Teknologi. Et af hjælpemidlerne er en CCTV læseskærm. Princippet for dette apparat er, at man ved hjælp af et kamera og optik forstørrer teksten og får den frem på en skærm, så den kan blive op til 70 gange større. Læs mere i Thisted Dagblad lørdag