Frugt-avler træt af fusk

Hvorfor er det kun nogle, der skal

Vejboder som denne kan ses mange steder rundt omkring vejene. Vejboden på billedet har ikke noget med den konkrete sag at gøre.Foto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Vejboder som denne kan ses mange steder rundt omkring vejene. Vejboden på billedet har ikke noget med den konkrete sag at gøre.Foto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

NORDJYLLAND:Tomater fra Fyn, agurker fra Holland og salat fra Spanien. Det kan man købe hos mange af de små vejboder, som i disse uger skyder op langs de nordjyske veje. Selv om man kun må sælge frugt og grønt af egen avl, får mange af vejboderne deres varer leveret fra engrosfirmaer – i nogle tilfælde i strid med fødevareloven.

Nu har Dorte Kvist, der selv sælger frugt og grønt af egen avl fra en vejbod ved sin ejendom, fået nok af den ulige konkurrence. Hun har i tre år kæmpet for at råbe myndighederne op for at gøre noget ved den ulovlige handel.
- Jeg har henvendt mig til mange myndigheder og instanser, men når vi gør opmærksom på de her problemer, kommer vi ingen vegne, siger Dorte Kvist.
Det er Fødevarestyrelsen, der har ansvaret for at tjekke, om vejbodernes varer er i orden. Men den kontrol er kun sporadisk.
- Vi fører ikke tilsyn med alle vejboderne, så vi ser ikke alt, siger sektionsleder Susanne Frandsen, Fødevareafdeling Aalborg.
Det er Vejdirektoratet, der har ansvaret for at kontrollere, om vejboderne er lovligt placeret. De må kun stå på privat grund, ikke direkte på en offentlig vej, fx en rasteplads. Men heller ikke den kontrol er systematisk.
- Vi har nogle tilsynsmedarbejdere, som kører rundt og indrapporter ting, vi skal kigge på. Der kan godt smutte noget igennem, erkender teknisk assistent i Vejdirektoratet, Erling Sørensen
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Spøgelsesbilist hamrer ind i modkørende på E45
Luk