Udland

Frygtet al-Qaeda leder dræbt i Mali

Soldater fra Tchad har dræbt to jihad-ledere, deriblandt Abou Zeid, siger Tchads præsident.

Frygtet al-Qaeda leder dræbt i Mali

Tchads præsident, Idriss Deby, siger, at en af al-Qaedas mest frygtede militære ledere i Afrika er blevet dræbt under kampe i det nordlige Mali af regeringssoldater.

Deby bekræfter oplysninger fra klanledere og kilder tæt på de militante islamister om, at al-Qada-ledern var blandt en større gruppe militante, der er blevet dræbt i de seneste døgn.

- Det var soldater fra Tchad, som dræbte to jihad-ledere, deriblandt Abou Zeid, siger Deby til oppositionspolitikere og journalister, som fredag deltog i begravelsen af dræbte regeringssoldater i det afrikanske land.

Aboud Zeid, der har fået skylden for kidnapninger af mindst 20 vesterlændinge i Sahara i de seneste år, er blevet eftersøgt i al-Qaeda-lommer af 1200 franske soldater og 800 soldater fra Tchad.

Algeriets tv meldte al-Qaeda lederen dræbt torsdag.

Tchad har mistet en del soldater under den fransk-ledede militærindsats i Mali, hvor tropperne kæmper for at drive militante islamister ud af den nordlige del af landet.

Tchad sendte tidligere på måneden 1800 soldater til byen Kidal i det nordlige Mali - en by, som blev betegnet som oprørernes sidste større bastion. Dermed har de tchadiske soldater befundet sig i frontlinjen i krigen.

Nord for Kidal ligger bjergregionen Ifoghas, som nu er hjemsted for mange af de islamistiske styrker, der er blevet tvunget på tilbagetog.

Den tidligere kolonimagt Frankrig sendte tropper til Mali 11. januar for at hjælpe landets forsvar med at bekæmpe de militante islamister. Siden har også afrikanske lande sendt styrker til landet, og Frankrig vil begynde at trække sine soldater hjem i marts.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst