Udland

Frygtet fugleinfluenza spreder sig i Shanghai

18 personer er blevet smittet af en ny art fugleinfluenza i Kina. Mere end 20.000 fjerkræ er blevet slagtet.

Frygtet fugleinfluenza spreder sig i Shanghai

Den nye type fugleinfluenza spreder sig fortsat i Kina.

18 personer er indtil videre blevet syge af den såkaldte H7N9-virus, der indtil videre har kostet seks mennesker livet i den østlige del af Kina i og omkring Shanghai, oplyser det kinesiske sundhedsministerium lørdag.

Myndighederne i Shanghai har allerede besluttet at lukke alle de markeder i byen, hvor der sælges levende fjerkræ, i håb om at dæmme op for smitterisikoen.

Ifølge det statsejede nyhedsbureau Xinhua har myndighederne desuden besluttet at slagte samtlige fjerkræ på to markeder i Shanghai og et enkelt i byen Hangzhou, fordi virussen er blevet fundet i dyr efter en række nye undersøgelser.

I forvejen er mere end 20.000 fugle fra et andet marked i Kinas største by blevet aflivet, efter at der blev fundet spor af H7N9 i denne uge.

I en anden by på Kinas østkyst, Nanjing, er der blevet udstedt et forbud mod at købe fjerkræ, selvom der ikke er fundet tegn på den nye virus.

Foreløbig er det kun personer i den østlige del af Kina, der er blevet ramt af fugleinfluenzaen, men i de omkringliggende lande har man optrappet beredskabet af frygt for en potentiel epidemi.

Plakater i lufthavnene i Japan opfordrer rejsende til straks at søge til læge, hvis de har mistanke om at være smittet.

I Vietnam har frygten for virussen fået regeringen til at forbyde al fjerkræimport fra Kina. Man opfordrer samtidig befolkningen til at være ekstra opmærksom på hygiejne og generelt at undgå al kontakt med levende dyr.

Intet tyder på, at den nye virus smitter fra menneske til menneske.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.